FC Twente Vrouwen twevrbkhvr

Woensdagavond kan FC Twente Vrouwen zich in De Grolsch Veste plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. Aan de vooravond van het Europese treffen met BK Häcken trainde de selectie in het stadion en blikten trainer Joran Pot en Marit Auée vooruit op het duel met de Zweden.

Nadat vorige week in Göteborg de heenwedstrijd tegen BK Häcken in een 2-2 gelijkspel eindigde, weet FC Twente Vrouwen wat het morgen moet doen om zich komende maanden te meten met de Europese top. “Het gevoel is goed”, zegt Joran Pot. “Vooraf is het voor mij 50/50 en als ik kijk naar de eerste helft van vorige week denk ik dat wij een serieuze kans maken om door te gaan. Vorige week hebben we tegen Häcken laten zien dat we goed onder de druk uit kunnen voetballen en pressing kunnen spelen. Wanneer we dat weer laten zien, dan kunnen we het verschil maken.”

Extra energie
Inmiddels zijn er al bijna 8.000 kaarten verkocht voor de Europese wedstrijd in De Grolsch Veste. “Dat moet ons een extra boost gaan geven”, vervolgt Pot. “Die komen allemaal voor ons en hopelijk geeft ons dat extra energie die we meenemen het veld op. We hebben een jonge groep met een aantal ervaren speelsters. Een wedstrijd als deze brengt altijd wat spanning met zich mee, maar het kan ook zorgen voor bepaalde onbevangenheid en kan je tot ongekende hoogtes brengen. Je moet het ook niet te veel als druk zien.”

Normaal
Richting de return draait de selectie ook de voorbereiding zoals zij die ook normaal doen richting de wedstrijden. “Je moet nu niet iets anders doen dan normaal. De ploeg is ontspannen en heeft een bepaalde focus. Het is een belangrijke wedstrijd voor onszelf en de club. We zijn er goed mee bezig. We kunnen over dezelfde selectie beschikken als afgelopen week, het team staat er goed op", aldus Pot. 

DVS03544

Marit Auée - "Spelen in de Champions League, dat is waar je van droomt"

Ook Marit Auée kijkt uit naar het Europese duel met BK Häcken. De 21-jarige verdedigster maakt een mooie start van het seizoen mee in haar tweede jaar bij FC Twente Vrouwen en hoopt dat morgen een vervolg te geven met plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. “Dat is het hoogste waar we voor kunnen spelen en dan heb je paar mooie wedstrijden. Hopelijk kunnen we dat binnenhalen en hebben we een heel mooi programma voor de boeg. Daar wil iedereen heel graag voor spelen”, vertelt Auée. “Je merkt dat de groep extra gemotiveerd is en dat brengt net een extra beetje scherpte met zich mee. Dat je net een paar procent extra kunt geven. We hebben er enorm veel zin in.”

Auée maakte begin dit seizoen voor het eerste deel uit van de Oranje-selectie. “Dit had ik aan het begin van het seizoen niet verwacht. Eerste opgeroepen worden voor Oranje en nu spelen voor een plek in de Champions League. Ik ben blij met de stappen die ik maak. Hopelijk spelen we straks in de Champions League, dat is waar je van droomt. Spelen tegen wereldtoppers en daar gaan we morgen alles voor doen.”

FC Twente Vrouwen - BK Häcken 
Woensdag 18 oktober - aftrap 19.00 uur
De Grolsch Veste

Ben jij er woensdag bij in De Grolsch Veste? Kaartinformatie op deze pagina

Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang. Zij kunnen, via deze link, per seizoenkaart een gratis ticket bestellen. Er kunnen direct extra kaarten bijgekocht worden. 

Tickets

  • Volwassenen: €5,-
  • Jeugd t/m 16 jaar: €2,50
DVS03582
DVS03601
DVS03706 v2
DVS03733
DVS03983

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.