Eerste selectie

Aan de vooravond van het UEFA Conference League duel met ACF Fiorentina trainde de selectie woensdagavond in het Stadio Artemio Franchi. Voorafgaand aan deze afsluitende training blikte trainer Ron Jans samen met aanvoerder Robin Pröpper vooruit op het Europese treffen in Florence.

“Voorafgaand aan dit seizoen hebben we uitgesproken dat we de groepsfase wilden halen”, geeft Ron Jans aan. “Van de acht tegenstanders die we konden treffen was Fiorentina de sterkste. Het is nu aan ons om te laten zien dat we dit aankunnen.” 

“We gaan ons eigen spel niet aanpassen aan dat van Fiorentina”, vervolgt Jans. “Maar een competitie gaat over 34 duels en dit zijn nu twee wedstrijden, dan ben je resultaat gerichter. We houden vaak de nul, maar voorin meestal niet. Hopelijk is dat morgen ook zo.”

Supporters
Ruim 2.200 FC Twente-supporters zijn afgereisd naar Toscane voor de Europese ontmoeting “Ik hoop dat zij een geweldige wedstrijd zien”, keek Jans vooruit. “Het is heel mooi dat er ruim tweeduizend supporters bij zijn morgen, op een doordeweekse dag in de vakantie.”

Voor Ron Jans is het niet de eerste keer dat hij het in Europees verband opneemt tegen Fiorentina. In 2007 was hij als trainer van FC Groningen de opponent van de Italiaanse traditieclub. “Fiorentina had toen met onder meer Mutu en Vieri een team met grote namen. Net als wij zijn zij de laatste jaren niet actief geweest in Europa. Internationaal gezien is Fiorentina een grotere club dan FC Twente, maar beide clubs zitten in een goede fase. Voor ons is het een heel mooie uitdaging. Een interessante wedstrijd die niet in 0-0 zal eindigen.”

image00004 v8
image00001 v13
image00002 v8

Speelwijze
Fiorentina begon afgelopen weekend het seizoen in de Serie A met een 3-2 zege op Cremenose. “Net als wij staat Fiorentina voor aanvallend voetbal en zetten ook zij hoog druk. Ik denk dat wij iets sneller naar voren spelen en Fiorentina iets meer de combinatie zoekt. Er zijn overeenkomsten in de speelwijze van beide teams.”

Robin Pröpper
Aanvoerder Pröpper zal morgenavond te maken krijgen met de voorhoede van Fiorentina. Pröpper: “Fiorentina heeft sterke aanvallers en genoeg prima voetballers waar we rekening mee moeten houden. Ze hebben een goede spelopvatting en uiteindelijk draait het om het team.” Dat FC Twente in de play-off ronde van de Conference League tegen Fiorentina speelt is een alleraardigst affiche. Een Europees treffen tegen een traditieclub. “Het is mooi om hier rond te lopen”, vervolgt Pröpper. “Maar we komen hier wel om een resultaat te boeken.” 

ACF Fiorentina – FC Twente is donderdagavond live te zien op RTL Z.