club Supporters

Beste supporters,

Eerder deze week hebben de clubs uit het betaald voetbal samen met de KNVB een statement naar buiten gebracht, naar aanleiding van supportersincidenten rondom de wedstrijden gedurende de eerste speelrondes van dit seizoen. Er zijn enkele aanvullende maatregelen getroffen waarmee we hopen de excessen uit te bannen en stadionbezoek voor iedereen veilig en leuk te kunnen houden.

Betaald voetbal is topsport en topamusement, rivaliteit geeft hier een extra dimensie aan maar deze rivaliteit kent wel duidelijke grenzen. Nadat we de supporters bijna een jaar hebben moeten missen, hebben we dit seizoen de wedstrijden in De Grolsch Veste door volledige bezetting weer als (bijna) het ‘oude normaal’ kunnen ervaren. We hebben intense wedstrijden beleefd met heerlijke voetbalmomenten en helaas ook enkele incidenten. Laten we de positieve ambiance en veiligheid die we hier in De Grolsch Veste kennen bewaken en koesteren, evenals de unieke sfeer bij uitwedstrijden. Het is prachtig dat de uitvakken tot de nok toe gevuld zijn en die positieve steun is een prachtig visitekaartje vanuit FC Twente. 

Mijlpaal Talent Group Twente

De Talent Group Twente (TGT), onze businessclub voor jonge ondernemers en professionals, heeft deze maand een geweldige mijlpaal bereikt. De TGT heeft haar 200e lid mogen verwelkomen. Dat is natuurlijk uniek, omdat dit ledentaal is gerealiseerd in een tijdsbestek van anderhalf jaar, gedurende de coronaperiode. De TGT is een ambitieuze businessclub, het ledental mag dan op tweehonderd staan, maar de teller blijft doortikken. Inmiddels groeit de business club al gestaag door naar zo’n 220 leden, daar zijn we als club natuurlijk hartstikke blij mee en trots op.

Speciale line-up bij FC Twente – N.E.C.

Zondag staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Om 12.15 uur wordt er in De Grolsch Veste afgetrapt tegen N.E.C. De aanvoerder van FC Twente draagt zondag tijdens de opkomst een speciale camera bij zich. Deze camera, aangeboden door Hart van Twente in samenwerking met Blauwolk, zorgt voor een stream waardoor patiënten op de kinderafdeling van het MST Ziekenhuis in Enschede zondagmiddag bij opkomst van ‘dichtbij’ live mee kunnen kijken. Op deze manier wordt het een hele bijzondere opkomst voor deze jonge FC Twente-supporters. We willen dit in de toekomst verder uitrollen voor kinderen en jongeren die betrokken zijn bij Hart van Twente en de wedstrijd die dag niet kunnen bezoeken.

FC Twente Vrouwen

Vanwege de interlands van de Oranje Leeuwinnen is er dit weekend geen programma in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Maar liefst zes speelsters van FC Twente Vrouwen maken deel uit van de selectie van Oranje, dat het vanavond opneemt tegen Cyprus en dinsdag tegen Wit-Rusland. Daarnaast maken drie speelsters deel uit van de selectie van Oranje onder 23. Mooi dat er ook dit seizoen zo veel speelsters van FC Twente tot de nationale (jeugd) selectie behoren. Vrijdag 29 oktober speelt FC Twente Vrouwen weer thuis, dan komt sc Heerenveen naar Sportcampus Diekman, en zondag 14 november staat in De Grolsch Veste de topper tegen Ajax op het programma. Seizoenkaarthouders kunnen een gratis kaart bestellen en hopelijk mogen wij die middag vele supporters verwelkomen, we gaan er voor de hele familie een mooie voetbalmiddag van maken. 

Internationals van de FC Twente/Heracles Academie

Ook diverse jeugdspelers van de Academie maken deze periode uit van vertegenwoordigende jeugdelftallen. Luca Oude Luttikhuis en Rayan Taouil speelden een selectiewedstrijd voor KNVB Onder 14, Marko Warrink werd uitgenodigd voor een trainingsstage bij de Noord-Duitse voetbalbond en Benjamin Nagel en Leart Bekolli kwamen in actie voor KNVB Onder 15. Jonah te Fruchte en Owen Panneflek zijn uitgenodigd voor een tweedaagse trainingsstage bij Oranje Onder 16 Futures, net als Jort Ribbers voor Onder 17 Futures. Michel Driezen speelde met Oranje Onder 18 een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Oostenrijk en Stanislav Dyulgerov is opgeroepen voor Bulgarije. 

Nominatie Maatschappelijk Project Eredivisie 2021

Eerder meldden we al dat FC Twente Scoren in de Wijk is genomineerd voor een award met het project ‘Turkse Tukkers aan zet’. Nu hebben we ook de nominatie ‘Maatschappelijk Project Eredivisie 2021’ ontvangen voor het project ‘Integratie via FC Twente met een coach uit eigen kring’. Als club zijn we natuurlijk hartstikke trots en blij dat we zulke mooie projecten doen en dat we hier ook de waardering voor krijgen van zowel de deelnemers als ook maatschappelijk betrokken organisaties. Nu hopen we natuurlijk ook deze prijs in de wacht te slepen. Wil jij FC Twente en dit project ook steunen in deze nominatie? Houd dan onze social media kanalen goed in de gaten. 

Partnership met Vrumona

Het partnership met Vrumona is afgelopen week verlengd met vijf seizoenen. Vrumona is sinds 2006 aan FC Twente verbonden en blijft de vaste leverancier van frisdranken in De Grolsch Veste. Vrumona is een sterk landelijk merk we zijn er trots op dat zij voor de komende jaren aan FC Twente blijft verbonden. Een gezonde levensstijl staat centraal in de missie van het bedrijf. Dat past bij de waarden en ambities van FC Twente.

Nieuwe editie Nostalgische voetbalkalender

Na de introductie van de ‘Nostalgische Voetbalkalender FC Twente’ vorig jaar, verschijnt eind november een nieuwe editie. Een mooi product met nostalgische foto’s. Niet alleen uit de historie van FC Twente, maar ook van Sportclub Enschede en Enschedese Boys. De kalender, uitgebracht door Kick Uitgevers, is online te bestellen. 

Tot zondag in De Grolsch Veste!

Jan Willem Brüggenwirth
Algemeen Directeur