FC Twente Vrouwen alkvrtwevr

FC Twente Vrouwen is vrijdagavond goed begonnen aan het seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In Alkmaar werd met 0-5 gewonnen van vv Alkmaar.

56188555 FC Twente

In het regenachtige Alkmaar was het FC Twente dat na ruim een half uur spelen wist te scoren. Na drukzetten van Kayleigh van Dooren was schoot Fenna Kalma ie de bal beheerst in de rechterkruising. De eerste helft leverde verder niet veel kansen waardoor de 0-1 ook de ruststand was.

In de tweede helft was het in de 55e minuut raak, toen Wieke Kaptein de bal fraai over keepster Liefting stiftte. Tien minuten later werd Olislagers aan de linkerkant weggestuurd, die de bal hard voorzette. Kalma promoveerde deze bal tot een goal door met rechts de bal in de verre hoek te plaatsen. In de 75e minuut kopte Marit Auée een indraaiende vrije trap fantastisch binnen van ongeveer vijftien meter, waardoor ze in haar eerste competitiewedstrijd voor FC Twente Vrouwen wist te scoren. Vijf minuten voor tijd werkte Kim Smal van vv Alkmaar de bal in eigen doel, waardoor de wedstrijd in 0-5 eindigde.

vv Alkmaar - FC Twente 0-5 (0-1)

35' Kalma 0-1
55' Kaptein 0-2
66' Kalma 0-3
75' Auée 0-4
84' Kim Smal (e.d.) 0-5

Opstelling FC Twente: van Domselaar, Everaerts (85' Roetgering), Auée, Dijkstra, Olislagers, van Ginkel (66' Giesen), Kaptein (85' Kroezen), van Dooren, Bente Jansen (66' Dhont), Renate Jansen, Kalma.

Foto's: OrangePictures