FC Twente Vrouwen twevrajavr

FC Twente Vrouwen heeft zondag de Eredivisie Cup gewonnen door Ajax te verslaan. Nadat het in de halve finale al te sterk was voor ADO Den Haag won het op Sportcampus Diekman met 4-3 van de bezoekers uit Amsterdam.

20220605 FCT Vr Ajax Vr EredivisieCup 28308

FC Twente Vrouwen kwam in de openingsfase van de wedstrijd op achterstand door een doelpunt van Romeé Leuchter. Anna-Lena Stolze maakte de schade ongedaan door met een fraai afstandsschot voor de 1-1 te tekenen. De meeste doelpunten vielen in de tweede helft. Tien minuten na rust kwam FC Twente Vrouwen op voorsprong dankzij een hoekschop die ineens binnen viel. Kort daarna maakte Stolze haar tweede van de middag: 3-1.

Via Leuchter kwam Ajax weer terug in de wedstrijd, maar het verschil was snel daarna alweer twee. Twintig minuten voor tijd was het aanvoerder Renate Jansen die de 4-2 scoorde. Dat leek ook de eindstand te gaan worden, maar er voltrok zich nog een spannende slotfase door een late aansluitingstreffer van Tiny Hoekstra. Desondanks trok FC Twente Vrouwen de zege over de streep.

FC Twente Vrouwen – Ajax 4-3 (1-1)

17’ Leuchter 0-1
26’ Stolze 1-1
54' Olislagers 2-1
56' Stolze 3-1
66' Leuchter 3-2
69' Jansen 4-2
87' Hoekstra 4-3

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Van Es, Dijkstra (46' Elena Dhont), Olislagers, Peddemors, Stolze (86' Giesen), Kalma, Jansen (76' Van Schoonhoven), van Dooren (46' Everaerts), Casparij, Kaptein (76' Van der Wal).