FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag de Super Cup veroverd. De openingswedstrijd van het seizoen tussen de landskampioen en de bekerhouder werd in De Grolsch Veste met 3-2 gewonnen door de Twentse formatie. Fenna Kalma opende vroeg de score, Marisa Olislagers was na rust twee keer trefzeker.

56096995 FC Twente

FC Twente Vrouwen opende vroeg in de wedstrijd de score. Fenna Kalma stond aan het eind van de Twentse aanval en maakte beheerst de 1-0. De ploeg kreeg direct enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar het waren de bezoekers die de gelijkmaker scoorden. FC Twente kwam sterk uit de kleedkamer. Direct na rust kwam Marisa Olislagers op over de linkerflank en met een prachtige curve draaide de bal over de Ajax-goalie.Ajax kwam opnieuw terug van de achterstand en via Weerden werd het tien minuten na rust 2-2.

De wedstrijd leek te gaan eindigen in gelijkspel en daarmee zouden strafschoppen voor de beslissing moeten zorgen, maar dat voorkwam Olislagers. Met haar tweede treffer van de middag schoot ze FC Twente Vrouwen naar de winst.

FC Twente Vrouwen - Ajax 3-2 (1-1)