Eerste selectie

"Na de 1-1 was het wel een FC Twente-wedstrijd", zegt trainer Ron Jans na de 4-1 overwinning op FK Čukarički in de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League, waarmee FC Twente zich heeft geplaatst voor de laatste horde van het toernooi, de play-offs.

Lees onder de foto's verder voor de reacties van Ron Jans, Michel Vlap en Christos Tzolis.

55684032 FC Twente v2

Onder toeziend oog van 22.500 toeschouwers kwam FC Twente in de eerste helft vroeg op achterstand. "Dat is precies wat we niet wilden. Zij begonnen heel goed. Dan denk je wel even: het zal toch niet. Maar daarna was het wel een FC Twente-wedstrijd", aldus de oefenmeester, die genoot van de sfeer. "We hebben tegen Schalke al een oefenwedstrijd gespeeld voor 25.000 man, die alleen maar zongen. En ook nu weer, in vakantietijd. Het is gewoon genieten om in deze atmosfeer te voetballen."

Vlap: "Attractief gespeeld"

Bij FC Twente zorgde Michel Vlap voor de 2-1 voorsprong. Hij kopte raak, al had hij dat even daarvoor ook al kunnen doen. "Ik dacht dat ik 'm goed stuurde, maar ik stuurde 'm net iets te ver. Gelukkig kwam de kans daarna nog een keer voorbij." FC Twente liep vervolgens uit naar 4-1. "We creëerden veel kansen en hebben attractief voetbal laten zien. Je merkt dat we op elkaar ingespeeld zijn. Als we strijd leveren, kunnen we het elke ploeg moeilijk maken. Met Fiorentina staat er een loodzware wedstrijd voor de boeg, maar wel een hele mooie. Het leeft in Enschede. Het is genieten dat we zo'n wedstrijd mogen spelen. Ik vind het fantastisch."

55685427 FC Twente
55685423 FC Twente
55685422 FC Twente
55685421 FC Twente

Tzolis: "Crazy for me"

In de tweede helft was Christos Tzolis het goudhaantje bij FC Twente. Met twee treffers drukte hij zijn stempel op het Europese treffen. "It was crazy for me. En ook voor het team. Ik ben heel blij met mijn doelpunten", aldus de aanvaller, die vooral een hele fraaie tweede treffer had. "Als ik in een goede positie sta, probeer ik altijd te schieten. Ik heb er vertrouwen in dat ik scoor." Ook Tzolis genoot van de ambiance in De Grolsch Veste. "Ze lieten ons beter spelen, hopelijk is dat zondag weer zo."