Eerste selectie FC Twente Vrouwen

Beste supporters, 

Komende woensdag kan het voor FC Twente Vrouwen een historische voetbaldag worden. Nadat de ploeg eergisteren in Göteborg met 2-2 gelijkspeelde tegen BK Häcken, kan het zich woensdag in De Grolsch Veste plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. Een prachtig podium waarop de speelsters zich kunnen meten met de beste teams uit Europa. We hopen op een mooie ambiance en het team van Joran Pot kan alle steun gebruiken. Inmiddels zijn er bijna 6.000 kaarten verkocht voor het thuisduel. Tickets zijn verkrijgbaar via de website. Seizoenkaarthouders kunnen online gratis een ticket bestellen. 

Eerste selectie 
De selectie van trainer Joseph Oosting heeft afgelopen zondag de sterke start van het seizoen een prima vervolg gegeven. De uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard werd overtuigend gewonnen (0-3). 21 punten uit de eerste acht wedstrijden is een geweldig begin van dit Eredivisie-seizoen.  
Vanwege de interlandwedstrijden is er dit weekend geen competitieprogramma. Daarom speelde FC Twente woensdagavond in Brussel een oefenwedstrijd tegen Union St. Gillis. De ploeg trad aan zonder de internationals en enkele vaste krachten. Gijs Smal maakte tegen de Belgische koploper zijn eerste speelminuten na zijn blessure en een aantal Academie-spelers kwam in actie. FC Twente won met 1-4 door drie goals van Sem Steijn en een van Gijs Besselink. 
Dit weekend is de selectie vrij en vanaf maandag staat de voorbereiding volledig in het teken van het duel met Heracles.

TOP Sportcampus Diekman 
Al sinds lange tijd heeft FC Twente de wens een trainingscentrum voor de eerste selecties van de vrouwen en de mannen tot stand te brengen in Enschede. De afgelopen periode zijn er meerdere gesprekken gevoerd tussen FC Twente en Reggeborgh over de realisatie van die wens. Gisteren konden we melden dat Reggeborgh de financiering van de gebouwen van het trainingscentrum voor haar rekening neemt. FC Twente moet nog financiers vinden voor de velden en de overige kosten. Zodra dit is afgerond kan het voorstel aan de gemeente worden voorgelegd. Een lang gekoesterde wens, een eigen trainingscentrum in Enschede, gaat (bijna) in vervulling. 

Marike Bezema vertrekt uit de RvC
Commissaris Marike Bezema heeft aangegeven niet in aanmerking te willen komen voor een nieuwe, tweede, termijn in de Raad van Commissarissen van FC Twente. Bezema maakte sinds het najaar 2019 deel uit van de RvC. Uiteraard danken we haar voor haar inzet voor de club.  

Veldonderhoud in De Grolsch Veste
Vorige week is in het stadion begonnen met extra veldonderhoud. In de maand oktober zijn er nauwelijks thuiswedstrijden en dat biedt de mogelijkheid om nu dit onderhoud te verrichten aan de grasmat. Met dit onderhoud willen we de conditie van het veld vasthouden. Zoals bekend vindt er na dit seizoen een grote veldrenovatie plaats.  

Aanmoedigingsprijs voor Scoren in de wijk
Tijdens het ‘Meer dan Voetbal’-congres dat deze week in Utrecht werd gehouden heeft Stichting FC Twente, scoren in de wijk een aanmoedigingsprijs ontvangen: een cheque ter waarde van €10.000, -.
Scoren in de wijk kreeg de prijs voor het onlangs gehouden pilotproject de ‘Letters van Twente’. Dit project is gericht op leerlingen van de groepen 5 en 6 van enkele basisscholen in Enschede. Met de ‘Letters van Twente’ wil Scoren in de wijk laaggeletterdheid mede helpen te bestrijden.  

Eredivisie tot medio 2030 te zien bij ESPN 
De wedstrijden in de Eredivisie zijn tot medio 2030 te zien bij ESPN. De Eredivisie CV en de eredivisieclubs hebben afgelopen week een unaniem akkoord bereikt over de tv-rechten tussen 2025 en 2030. In de nieuwe afspraken is onder meer opgenomen dat vanaf 2024 ook alle wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie live worden uitgezonden op ESPN.  

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur  

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.