FC Twente Vrouwen twevrbkhvr

Woensdagavond was het teleurstellende avond voor FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste. De ploeg verloor van BK Häcken (1-2) en wist zich niet te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Na afloop blikten Wieke Kaptein en Renate Jansen terug op het duel.

VEU 1198 kopie
VEU 1230 kopie
VEU 1420 kopie
VEU 1498 kopie
VEU 1557 kopie
VEU 1591 kopie
VEU 1593 kopie
VEU 1623 kopie

Wieke Kaptein: "Jammer dat de droom niet is uitgekomen"

"Ondanks dat we in de eerste helft goed speelden, was het niet genoeg", blikte Wieke Kaptein na afloop terug op de avond in De Grolsch Veste. "We waren slordig aan de bal, wat niet kenmerkend is voor hoe we normaal spelen. Vooral in de tweede helft lieten we het liggen. We willen altijd voor elkaar vechten, maar vandaag lukte het gewoon niet."

"We begonnen de wedstrijd sterk, met veel balbezit in de eerste twintig minuten", vervolgt Kaptein. "Als we zelf balbezit hebben, hoeven we niet zoveel te lopen, en dat is iets wat we vandaag niet goed hebben gedaan. We verloren te veel de bal en moesten er zelf achteraan rennen. Daardoor verlies je zo’n wedstrijd. De enige droom die ik met FC Twente nog had was om de Champions League te halen, het is jammer dat die droom niet is uitgekomen. Maar nu gaat onze volledige focus op de competitie."

Renate Jansen: "We hadden te veel kansen nodig om doelpunt te maken"

"We hadden te veel kansen nodig om een doelpunt te maken", zei Renate Jansen na afloop. "Ondanks dat we in de eerste helft voldoende kansen creëerden, scoorden we niet vaak genoeg. Verdedigend kregen we de doelpunten te makkelijk tegen. Als we naar Europa willen, moet het een stuk beter. We kunnen dus concluderen dat we er nog niet klaar voor zijn. We hebben onszelf tekort gedaan. Het weggeven van twee eenvoudige doelpunten maakte het lastig om het nog goed te maken."

"In het begin van de wedstrijd speelden we heel goed, maar toen vloeide ineens de energie eruit", vervolgt Jansen. "De intensiteit moet omhoog als we klaar willen zijn voor Europa. Iedereen heeft op haar manier alles gegeven. In deze ambiance en met de kansen die we hadden, zat het er ergens echt wel in."

20231018 FCT Vr BK Hacken Vr 23057
20231018 FCT Vr BK Hacken Vr 23162
20231018 FCT Vr BK Hacken Vr 23178
20231018 FCT Vr BK Hacken Vr 23195 v2
20231018 FCT Vr BK Hacken Vr 23197 v2

Caitlin Dijkstra: "Ik voel mij verantwoordelijk voor de 1-1"

"Het niveau wat we vorige week in de eerste helft hebben laten zien, hadden we vandaag ook moeten halen. Dat hebben we niet gedaan en dan is Häcken goed genoeg om dat af te straffen, terwijl dat onnodig is", weet Dijkstra.

"Bij de 1-1 dribbel ik in en zie ik geen optie. Ik moet dan de bal gewoon naar voren schieten, maar dat gebeurt niet. Zij kunnen daardoor counteren en scoren. Voor mij gevoel stonden we daarna niet meteen goed en scoren zij vrij snel daarna de 1-2. Dat is voor ons een leermoment. Dit mag ons niet gebeuren en ik voel mij verantwoordelijk voor de 1-1. We moeten dit als team ook beter doen. Häcken is van een hoger niveau dan de meeste clubs in onze competitie en zij straffen deze fouten wel direct af. Zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. We moeten door. Dit hoort bij topsport."

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.