FC Twente Vrouwen adovrtwevr

Na de teleurstelling in de Champions League moet het vizier bij FC Twente Vrouwen weer op de competitie. Zaterdagmiddag wacht ADO Den Haag in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Voormalig ADO-speelster Liz Rijsbergen blikt vooruit.

Na de nederlaag tegen BK Häcken wacht al weer snel het volgende competitieduel. ‘Gisteren hebben we een hersteldag gehad en vandaag weer een gewone training’, begint Liz Rijsbergen. ‘We hebben het duel uiteraard nabesproken, maar de knop moet snel om naar zaterdag want we hebben niet lang de tijd. We hadden één dag om de wedstrijd te kunnen vergeten en vandaag was het weer volle focus op morgen. Iedereen heeft de knop omgezet en dat is fijn.’

ADO Den Haag is voor Rijsbergen een bekende. Ze speelde twee jaar in de jeugd en drie jaar in het eerste. Vorig zomer maakte ze de overstap naar FC Twente vanuit de club uit Den Haag. ‘Het team lijkt nog aardig op de ploeg van vorig seizoen, dus er zitten veel bekenden in voor mij’, gaat Rijsbergen verder. ‘ADO doet het vaak goed tegen topploegen, er komt altijd wel wat los. Dat is de afgelopen jaren wel te zien geweest, volgens mij. Ik heb aan de andere kant gestaan dus weet wel hoe dat is.’

‘Het is fijn dat we weer snel een wedstrijd hebben. Wanneer we ons eigen spel spelen, want we zijn goed aan de bal en verdedigend sterk, dan hebben we een goede kans om te winnen. En we willen heel graag winnen, zodat we met een lekker gevoel de interlandperiode in gaan’, besluit Rijsbergen.

Het uitduel tegen ADO Den Haag start zaterdagmiddag om 14.00 uur in het Bingoal Stadion. De wedstrijd is live te zien op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.