historie Throwback Supporters

24 mei 2001, op deze Hemelvaartsdag beleefden 35.000 Tukkers een bekerfinale die nooit meer zal worden herhaald. Het onmogelijke gebeurde die dag in De Kuip. Twintig jaar na dato verschijnt er komende week een magazine over deze historische finale.

magazine 2001

Onder meer Sander Boschker, Fred Rutten, Erik ten Hag en Jeroen Heubach vertellen hun verhaal, maar ook de supporters van Vak-P die De Kuip met hun sfeeractie betoverden komen aan het woord en de supporters uit Markelo die heel Twente zouden inspireren. Wie waren de makers van ‘Wil de laatste Tukker het licht uitdoen?’ en wie bracht de video met de helikopter naar het spelershotel? In het 116 pagina’s dikke magazine vele verhalen en bijzondere foto’s, die het bekersucces zo speciaal maakten, maar ook de belevenissen van de momenten buiten het veld die zo belangrijk waren voor FC Twente in die tijd. Op 24 mei 2001 werd niet alleen de voetbalgeschiedenis herschreven, 35.000 supporters trokken door Nederland, maar raakten de regio Twente en FC Twente nog meer met elkaar verbonden.

Vanaf 15 mei verkrijgbaar 
De uitgave ’24 mei 2001’ is mede mogelijk gemaakt door supportersvereniging De Vriendenkring. De magazines zijn vanaf zaterdag 15 mei voor € 3,95 verkrijgbaar bij de vestigingen van boekhandel Broekhuis in Twente, bij de Fanstore bij De Grolsch Veste en bij Sigarenmagazijn Schepers in Enschede.