Eerste selectie

Beste supporters, 

Vorige week hebben de clubs in het betaald voetbal een statement naar buiten gebracht dat ertoe moet leiden dat supporters weer kunnen worden toegelaten in de stadions. De clubs willen vanaf 28 januari de poorten openen voor publiek. Keer op keer is er aangetoond dat door goede controles wedstrijden met publiek op een verantwoorde manier georganiseerd kunnen worden.  
Richting het moment dat de stadions weer open kunnen voor supporters, is er afgesproken dat alle clubs met hun eigen veiligheidsregio in gesprek gaan. Om zo met de burgemeester duidelijke afspraken te maken. Nadat dinsdag bekend wordt welke eventuele versoepelingen tijdens de coronapersconferentie worden aangekondigd door het kabinet, zal daarna ons gesprek plaatsvinden met de veiligheidsregio. Namens FC Twente zullen we ons constructief opstellen, zodat we onderdeel van de oplossing zijn en blijven. We willen daarbij echter wel heel duidelijk ons standpunt naar voren brengen dat we zo snel en veilig mogelijk naar volle stadions moeten toewerken, de rek is er wat ons betreft echt helemaal uit.  

Teleurstellende bekeravondNa het mooie bekersucces tegen Feyenoord, zijn we er woensdagavond niet in geslaagd ons ten koste van AZ te plaatsen voor de kwartfinale. Gedurende de eerste helft hadden we niets in te brengen, echter kwamen we direct na rust via een benutte strafschop van Ricky van Wolfswinkel toch op voorsprong. Vanaf die goal kwamen we wat meer in beeld, maar stapte AZ uiteindelijk als terechte winnaar van het veld. Jammer, omdat we dit seizoen in het bekertoernooi graag voor meer successen hadden willen zorgen. De focus is nu op het uitduel met Willem II. Zaterdagavond zal de ploeg van Ron Jans in Tilburg de goede resultaten uit de competitie door willen trekken.  

FC Twente VrouwenVoor FC Twente Vrouwen staat zondagmiddag de topper tegen PSV op het programma. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt op Sportcampus Diekman in Enschede. Nadat de ploeg vorige week overtuigend won bij Zwolle (1-4), zal FC Twente Vrouwen ook dit weekend voor de drie punten gaan om de goede positie op de ranglijst minimaal vast te houden. Ajax komt dit weekend niet in actie, dus kan het team de koppositie overnemen. Volgend weekend speelt FC Twente Vrouwen de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen, de ploeg treft de winnaar van het duel tussen Stiens - Wartburgia, die morgen tegen elkaar spelen.  

Operationele inzet (thuis)wedstrijden
De laatste weken hebben we meerdere keren twee terugkerende vragen gekregen: (1) welke mensen hebben, ondanks de coronamaatregelen, toegang tot het stadion bij wedstrijden van FC Twente? En (2) hoe komt het toch dat er zoveel auto’s op de parkeerplaats staan rondom thuisduels?Om hier heel helder en duidelijk in te zijn: bij een thuiswedstrijd van FC Twente, met inachtneming van de huidige maatregelen, zijn er al gauw zo’n tweehonderd mensen nodig om de wedstrijd mogelijk te maken en te verslaan zoals dat nu afgesproken is met alle clubs in de Eredivisie en met de KNVB. Denk daarbij aan de tv-crew van ESPN die met tientallen mensen aan het werk is, het bestuur van beide clubs, journalisten en fotografen, stewards, KNVB-scheidsrechterbegeleiders dan wel waarnemers, enkele koks voor de selectie en gastvrouwen/gastheren ter begeleiding van dit alles. Al deze mensen, plus onze eigen spelers en staf, komen met hun eigen auto. Qua operationele inzet is er met uitzondering van een grotere groep stewards en horecapersoneel geen heel groot verschil of er in een lege of volle Grolsch Veste gespeeld wordt.
Supporters die vragen of opmerkingen hebben kunnen ons altijd bereiken; via e-mail of telefoon. Natuurlijk zijn we bereid in contact te komen en uitleg te geven op vragen die spelen.  

Scoren in de Wijk 
In deze coronatijd hebben de medewerkers van Scoren in de Wijk ook in het laatste kwartaal van 2021 de projecten bijna allemaal kunnen uitvoeren. Zo hebben jongeren bij het project Scoren met Gezondheid een eigen rap geschreven en opgenomen en is het project ‘Knooi’n op de computer’ in december door de eerste groep afgerond. De deelnemers hebben gedurende 9 weken gewerkt aan hun digitale vaardigheden. In februari 2022 gaat een nieuwe groep van start. Kinderen met gedragsstoornissen of bijvoorbeeld ADHD hebben in Enschede en Hengelo wekelijks met elkaar kunnen sporten tijdens het project Passend Sporten.  
In februari gaat een nieuw seizoen met deelnemers van ‘Supporter van Elkaar’ van start. 36 gezinnen met multi problematiek uit Enschede, Hengelo en Oldenzaal gaan 18 weken aan de slag om een stapje voorwaarts te zetten.  
Het project Community Champions is een nieuw project bij Scoren in de wijk. In samenwerking met zeven andere betaald voetbalclubs, het European Football for Development Network (EFDN) en de Eredivisie gaan 75 jongeren (tussen de 15 jaar en 20 jaar) uit Twente in teams aan de slag. Deze jongeren gaan zich zestien weken gemiddeld vijf uur per week (buiten schooltijd) vrijwillig inzetten. Zij gaan aan de slag met vaardigheden als communiceren, innoveren, samenwerken en het ontdekken van talenten door middel van workshops. Deze vaardigheden brengen zij in praktijk door het organiseren van activiteiten voor jong en oud voor de buurt.  

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der KraanAlgemeen Directeur