club Supporters

Twee jaar geleden kon de theatershow ’10 jaar na de landstitel’ niet doorgaan vanwege corona, maar dinsdag 31 mei en woensdag 1 juni staat een aantal van de hoofdrolspelers van het kampioensteam uit 2010 alsnog op het podium van het Wilminktheater in Enschede. Zij worden in het theatercollege door presentator Eddy van der Ley ontvangen. De avond belooft een herbeleving te worden van het kampioenschap dat op 2 mei 2010 zo veel losmaakte in de regio. Wie deze hoofdrolspelers zijn, wordt bekend gemaakt op de avond zelf. Al met al wordt het een show vol verrassingen.

FC Twente maakte in 2010 het onmogelijke mogelijk: kampioen van Nederland worden. Het door Eddy Achterberg in 1974 opgenomen ‘Eenmaal zullen wij de kampioenen zijn’ kreeg gestalte. Het voelde voor de hele regio als een bevrijding, zo bleek uit de vele emotionele uitingen. Twaalf jaar later komt het op de planken van het Wilminktheater tot een unieke herbeleving. Aan de hand van presentator Eddy van der Ley, en ondersteund door kippenvel-opwekkende beelden, blikt een aantal hoofdrolspelers van toen uitgebreid terug op het kampioensjaar en de aansluitende festiviteiten, zoals de legendarische terugreis over de A1. 

Het theatercollege met niet eerder vertelde verhalen bestaat uit twee helften. Na de pauze krijgt het publiek gelegenheid vragen te stellen aan de hoofdgasten. En na afloop is er in de foyer een meet & greet.

Voor de voorstelling op dinsdag zijn geen kaarten meer verkrijgbaar, er zijn nog wel kaarten voor de theatershow op woensdag.