Eerste selectie almtwe

FC Twente is zondag met een driepunter aan het nieuwe seizoen begonnen. Op bezoek bij Almere City boekte de ploeg van trainer Joseph Oosting een 4-1 overwinning. De trainer was na afloop tevreden over het resultaat. Ook doelpuntenmakers Michel Vlap en Ricky van Wolfswinkel lieten zich uit over de wedstrijd.

"Ik ben tevreden over de uitslag, maar ik vind wel dat we het ons in bepaalde fases van de wedstrijd wel heel erg lastig hebben gemaakt," aldus Oosting. "We hebben voor rust veel kansen gecreëerd en na rust ook. Ik vond dat we over de hele wedstrijd genomen de bovenliggende partij waren."

Oosting zag onder andere invallers Ricky van Wolfswinkel en Naci Unuvar een belangrijke rol spelen. "Ik vind het goed dat we meerdere keuzes hebben en dat de concurrentie groot is. Dat maakt een team ook scherp en alert. Het is heel prettig dat Ricky twee doelpunten heeft gemaakt."

Lees onder de foto ook de reacties van Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap

60565336 FC Twente
60565981 FC Twente min

Ricky van Wolfswinkel

Invaller Van Wolfswinkel was in de slotfase van de wedstrijd belangrijk met twee doelpunten. "Bij de eerste hield Daan Rots goed het overzicht en had hij een hele goede actie, die ik uiteindelijk mocht binnenschieten. Bij de tweede, de kopbal, gaf Unuvar de bal precies op het juiste moment. Een geweldige bal. Ik denk dat die bal alleen op die manier erin kon."

Van Wolfswinkel kwam als linksbuiten binnen de lijnen, maar eindigde de wedstrijd op zijn vertrouwde plek in de punt van de aanval. "Ik kan op beide posities spelen. Iedereen weet dat ik een spits ben, maar soms komt het zo uit dat je als linksbuiten moet spelen en dat doe ik met alle liefde. Ik denk dat ik daar ook belangrijk kan zijn voor de ploeg."

"Ugalde heeft het eind vorig seizoen fantastisch gedaan en dan verdient hij het ook om daar nu te spelen. Maar ik ben ook iemand die blijft pushen voor de spitspositie. Laten we hopen dat we een heel druk seizoen gaan krijgen dit jaar, en daar zijn Ugalde en ik allebei voor nodig. We hebben ook allebei die concurrentiestrijd nodig."

Lees onder de foto de reactie van Michel Vlap

60567783 FC Twente min 1
60567770 FC Twente min
60567788 FC Twente min

Michel Vlap

"Het is lekker om zo te beginnen. Heerlijk dat we winnen," aldus Vlap, die zelf tot scoren kwam. "Ugalde geeft die bal fantastisch af. Het was geen moeilijk doelpunt, maar je moet er wel staan. Het is lekker om het daarna met de fans te kunnen vieren."

Vlap zag de ploeg in Almere wat afwachtend beginnen. "Ik vond dat we in een te laag tempo speelden. We hadden wel een aantal momenten die tot een doelpunt hadden kunnen leiden, maar dan waren we in de eindfase net te slordig. Soms, als je te veel tijd aan de bal krijgt, neem je ook te veel tijd. Dat veroorzaakte in de eerste helft wat problemen."

"Ik vind dat we er goed voorstaan en het leek alsof we zelfs nog iets over hadden.”

60567081 FC Twente min
60567130 FC Twente min
60567096 FC Twente min

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.