FIFA eSports is het perfecte middel om Millennials en Generatie Z te bereiken. Het is niet zomaar een spel, het is een serieuze business voor echt talent. Competitief gamen is de topsport voor deze generatie. Recreatief en professioneel, in stadions vol met uitzinnige fans. ESports is the next big thing. Ook FC Twente heeft het fenomeen eSports omarmd. Want eSports draait om fanbeleving, net zoals hier bij FC Twente. FC Twente maakt het op deze manier mogelijk om op een onderscheidende en interactieve wijze te communiceren met de jonge fan. 

FC Twente heeft m.b.v. FIFA kwalificatietoernooien drie eSports talenten weten te strikken: Brent Weerink, Milan Looper en Abdirahman Spelmaker. Milan en Brent zullen namens FC Twente strijden in de eDivisie; een virtuele FIFA competitie tussen alle Eredivisieclubs. Abdirahman wordt momenteel ingezet als coach/trainer tijdens de eDivisie wedstrijden.

Bij de aanstelling van eSporters was het voor FC Twente erg belangrijk om, naast een goede gamer, ook een persoon te vinden die bij onze club past, zichzelf goed kan uiten voor de camera, geschikt is voor het inzetten op evenementen (met jeugd), zijn enthousiasme kan delen met onze jonge doelgroep en bovenal supporter is van FC Twente.

Dit seizoen zijn de eSporters van FC Twente erin geslaagd om zich te plaatsen voor de eDivisie Finals. Deze worden gehouden op 4 en 5 juni tijdens GG DreamHack Sports 2022 in het MECC in Maastricht. Hier wordt gestreden om de prijzenpot van €50.000,-!

Tickets voor de eDivisie Finals zijn beschikbaar via: https://ggdreamhacksports.com/kpn-edivisie-finals/

skybox promotie esports4

Kijk een thuiswedstrijd vanuit onze de eSports Skybox

Heb jij interesse? Stuur een mail naar kidsclub@fctwente.nl en geef aan met wie en welke wedstrijd jij wilt kijken. Let op: VOL=VOL.
Voor FC Twente - FC Groningen zijn nog plekken beschikbaar!

Interesse? Mail snel!
Stand eDivisie 29 3 2022

eDivisie programma

FC Twente heeft zich in een zinderende laatste speelronde weten te plaatsen voor de eDivisie Finals. Tijdens deze laatste speelronde stonden twee wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Feyenoord Rotterdam. Op het moment van spelen stond Feyenoord op een 3e plek en FC Twente op een 4e plek. Uiteindelijk wist FC Twente over twee wedstrijden niet te winnen en gingen de 3 punten mee naar Rotterdam. Hierna volgde de wedstrijd tegen AZ Alkmaar. Door het verlies tegen Feyenoord had FC Twente een plek bij de eerste vier niet meer in eigen hand. Deze plekken gaven recht op directe plaatsing voor de eDivisie Finals. Alleen als FC Twente wist te winnen van AZ Alkmaar én Ajax Amsterdam punten zou verspelen tegen SC Cambuur kon de 4e plaats nog veilig gesteld worden. Na een spannende wedstrijd was het Brent Weerink van FC Twente die in de blessuretijd van de laatste wedstrijd de overwinning binnensleepte. Daar waar op het andere veld SC Cambuur voor een stunt zorgde tegen Ajax was het FC Twente die de 4e plek wist te bemachtigen.

EDIVISIE

Volg FC Twente eSports op Instagram