twevrajavr FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen wist zondagmiddag met 3-1 te winnen van Ajax. In De Grolsch Veste hield Daphne van Domselaar vlak voor rust een penalty tegen. Trainer Joran Pot spreekt van een goede prestatie van zijn team.

Woman of the Match Daphne van Domselaar hield vlak voor rust, met een 1-0 voorsprong, een penalty tegen. ‘Ja, dat is natuurlijk top. Maar die laatste redding ook!’, aldus de keepster. ‘We hebben het echt als team gedaan. Een penalty houden is alleen voor de keepster, maar daar win je de wedstrijd niet mee. Het is echt een teamprestatie.’

In een duel waarin Ajax in momenten beter was, draaide FC Twente het alsnog om. ‘Dat komt echt omdat wij alles voor elkaar geven. Samen werken we hard voor elkaar. Maar niet te vergeten, de duizenden fans die vandaag aanwezig waren. Dat helpt ontzettend goed. Daar wil ik de supporters nog graag voor bedanken.’

Goede tweede helft

Trainer Joran Pot: ‘We konden de eerste helft niet goed druk krijgen op Ajax. Dit ging de tweede helft beter. We wouden het compact houden in het midden, zodat Ajax wat voorspelbaarder ging voetballen. Hierdoor kwamen er veel voorzetten en die verwerkten wij goed. Een goede prestatie dus.’

Suzanne Giesen kwam binnen de lijnen na een blessure van Peddemors. Even later wist ze meteen te scoren. ‘Suzanne viel fantastisch in’, aldus Pot. ‘Ze was tussen de linies aanspeelbaar en ze behield het balbezit. En ze scoort natuurlijk, een goede wedstrijd van haar.’

Foto's: Bas Everhard