grotwe Eerste selectie

Zondagmiddag speelde FC Twente gelijk tegen FC Groningen. Na afloop blikte aanvoerder Robin Pröpper terug op het duel.

“Als je duels verliest en als je er te makkelijk over denkt nadat je die 0-1 maakt en denkt dat je er dan al bent, dan wordt het een heel moeilijke wedstrijd", reageerde Pröpper na de wedstrijd in Groningen. "Je weet dat zij nieuw elan hebben, graag in de duels komen, veel lange ballen spelen en strijdlust tonen om het publiek mee te krijgen. Als wij dat toelaten, dan wordt het een heel moeilijke wedstrijd en krijg je ook kansen tegen.”

57952051 FC Twente v2

Niet voldoende
“Ik vind langzaamaan dat je het verschil tussen uit- en thuisduels wel mag benoemen bij ons", vervolgt Pröpper. "Uit kunnen we dat blijkbaar niet voldoende opbrengen. Ik vind dat zo onnodig. We begonnen zo goed, creëerden kansen, voetbalden makkelijk via verschillende schijven. En dan zie je dat het er uiteindelijk insluipt. Zo zonde. We hebben zoveel kwaliteiten en dan heb je weer een uitwedstrijd waarin je het weggeeft.”

Nagelaten
“Over het algemeen vind ik dat wij uitduels in delen heel goed spelen. Ook vandaag weer. Tegen FC Volendam en Heerenveen was dat ook zo en uiteindelijk draaide de wedstrijd helemaal om. Het komt dan op duels aan en die moet je winnen en ik vind dat we dat hebben nagelaten. We willen heel graag, maar het lukt ons in sommige duels niet en die ontwikkeling moet er wel komen.”

GROTWE Interview Steijn v2
Sem Steijn

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.