Eerste selectie

FC Twente won woensdagavond in Brussel het oefentreffen tegen Union St. Gillis. Het werd 1-4 tegen de Belgische koploper. Trainer Joseph Oosting keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd waarin Gijs Smal zijn eerste minuten speelde na zijn blessure enkele jeugdspelers hun opwachting maakten.

image00005 v26

In deze interlandweek reisde FC Twente woensdagmorgen af naar Brussel. “We hebben een break en die wil je goed invullen”, vertelt Joseph Oosting. “Daar hebben we een internationale wedstrijd aangekoppeld. In een andere ambiance en waarin je een andere cultuur van voetballen treft. Dat zijn dingen waar we van leren. Het is mooi dat we dan volle bak gaan.”

FC Twente liet zich goed zien in Brussel. “Het was een goede uitvoering van ons. Het is alleen jammer dat we een goal tegen krijgen bij een moment waar we even niet opletten, maar we hebben heel goede aanvallen gezien en voor hetzelfde geldt loop je uit naar 1-6 of 1-7. Ik ben heel erg blij met de uitslag en met het vertoonde spel. Daar willen we ook stappen in maken als team en dat doen we. Ook hebben jongens die de laatste tijd wat minder hebben gespeeld veel minuten kunnen maken."

Een aantal speler van Onder 21 maakte deze trip naar Brussel mee. “Ook deze jongens gaan in een goed draaiend elftal mee en laten een drive zien", vervolgt Oosting. Gijs Smal maakte in België zijn eerste speelminuten na zijn blessure die hij opliep bij Hammarby. “Dat is heel mooi. We hebben het zo ingekleed dat Gijs een half uur kon spelen. Aan de 0-2 ging een mooie steekbal van Gijs op Mitchell van Bergen vooraf, die uiteindelijk de bal breed legde."

image00009 v18

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.