Eerste selectie utrtwe

Zondagmiddag speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In aanloop naar het duel de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

Na de goede zege op Feyenoord wacht voor FC Twente zondag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, een weerzien met Ron Jans. “Ik verwacht dat het zondag een mooie wedstrijd wordt”, vertelt Joseph Oosting. “Wij willen de lijn doortrekken en laten zien dat er ontwikkeling zit in onze manier van voetballen, ook in uitwedstrijden. Utrecht heeft een slechte seizoensstart gehad en ze proberen uit die moeilijke periode te komen. Utrecht heeft onlangs van Ajax gewonnen en zijn nu door in de beker.”

Dinsdag versloeg FC Utrecht RKC in het bekertoernooi “Een wedstrijd waarin ze sterk begonnen en snel op 3-0 kwamen”, zag Oosting. “Utrecht dwong het zelf af en je zag dat er wel energie en elan in de groep zit. Utrecht heeft goede spelers en aan de voorkant zijn ze een concurrent van ons. Het wordt zondag denk ik een vechtwedstrijd waarin zij vrij snel de lange bal zullen hanteren. Ron Jans weet hoe wij kunnen spelen en druk kunnen zetten. Vervolgens gaat het dan om de tweede bal. Aan de bal moeten we kijken dat we bepaalde ruimtes op het veld kunnen aanvallen, ik denk dat wij dat redelijk goed voor elkaar hebben.”

Selectie
Tegen Feyenoord viel Youri Regeer uit met een blessure. “Dat zag er ernstig uit, maar het valt mee”, vertelt Oosting. “Youri heeft deze week aangepast kunnen trainen en vandaag een gedeelte mee kunnen doen. We moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt. Joshua Brenet en Max Bruns hebben een de hele trainingsweek mee kunnen maken. We beslissen morgen of Joshua en Max tegen Utrecht tot de groep behoren.” Naci Ünüvar herstelt nog van zijn blessure.  

FC Utrecht – FC Twente, aanvang 12.15 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.