Supporters

In De Lutte werden een paar jaar geleden de eerste plannen gemaakt; hoe mooi zou het zijn als we een officiële supportersvereniging in het dorp oprichten. Zondag werd in De Grolsch Veste het convenant getekend. De Lutte is de 30e supportersvereniging van FC Twente.

9442a11f 13e4 46db b1a4 317ab52648d9

Sinds vorig jaar rijden de supporters uit De Lutte al in stijl naar de wedstrijden. In een knalrode touringcar stappen ze elke twee weken op het dorpsplein in om koers te zetten naar De Grolsch Veste. “Die bus hebben we als groep supporters zelf geregeld”, vertelt Luuk Visschedijk, een van de initiatiefnemers in De Lutte. Hij is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de oprichting van de officiële supportersvereniging.

“In de tijd van Het Diekman waren we jonge supporters en stapten we op de fiets naar Enschede”, vertelt hij. “Een paar jaar later gingen we met de auto en al snel met een klein busje. Ook in De Lutte groeide de populariteit van FC Twente en de groep die mee wil naar De Grolsch Veste werd ook steeds groter. Tegenwoordig vertrekken we vanaf Café Plexat met twee touringcars naar het stadion.”

“We hebben nu honderd leden en blijven groeien. Dan heb je op een gegeven moment een bestuur nodig om alles goed te regelen”, vervolgt Visschedijk. “Van daaruit is het idee voor de eigen bus ontstaan en wilden we ons bij FC Twente aanmelden als officiële supportersvereniging. We willen in De Lutte graag een verbindende factor zijn voor jong en oud en een goede ambassadeur zijn van FC Twente”, vertelt Visschedijk.

Met het tekenen van het convenant is De Lutte een jaar lang aspirant-lid en na een seizoen treedt De Lutte officieel toe als supportersvereniging.

4352c209 beea 46cb 8909 5ed15d988d04

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.