Eerste selectie utrtwe Supporters

Beste supporters, 

Afgelopen zondag kolkte het als bijna nooit tevoren in De Grolsch Veste. Na een geweldige wedstrijd won FC Twente verdiend met 2-1 van Feyenoord. De supporters kregen alle ingrediënten voorgeschoteld die een wedstrijd boeiend maken: uitstekend veldspel, mooie goals, veel strijd (maar wel sportief), arbitrale beslissingen, (juiste) VAR-ingrepen en de uiteindelijke winst. Iedereen die in het stadion was, zal zich deze wedstrijd nog lang blijven herinneren. Door deze overwinning is de ploeg van Joseph Oosting weer terug op plek drie van de Eredivisie. Een mooie tussenstand, maar we hebben nog niets. Dat hoef ik onze selectie en staf niet uit te leggen.
Maandag had de selectie een rustdag en vanaf dinsdag zijn spelers en staf druk in voorbereiding richting het uitduel met FC Utrecht. Dat is de ploeg die sinds kort onder leiding staat van een zeer goede bekende, onze oud-trainer Ron Jans. Helaas zijn er slechts 400 supporters van ons welkom in Utrecht, maar ook met dit beperkte aantal zal het uitvak de ploeg zondag vanaf 12.15 uur maximaal ondersteunen. 

Test met hardcups bij horecapunten  
Zondag bij de wedstrijd tegen Feyenoord hebben we in de horecapunten onder de vakken 119 tot en met 125 een eerste test gedraaid met de herbruikbare hardcup (plastic beker) met statiegeld. We kijken goed terug op deze test en bij de komende wedstrijd (thuis tegen N.E.C.) wordt op dezelfde locatie opnieuw gebruik gemaakt van deze hardcup. We willen dan alles verder optimaliseren, zodat we eventueel tegen PSV de test kunnen uitbreiden naar meerdere kiosken. 
Door nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en hergebruik en om de enorme berg (plastic) afval na de wedstrijden in De Grolsch Veste te verminderen, is de verwachting dat gaandeweg dit seizoen in het hele stadion de weggooi-beker wordt vervangen.   

Loting tweede ronde KNVB Beker 
Afgelopen dagen hebben we kunnen genieten van de wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB Beker. In de volgende ronde treedt FC Twente aan. Zaterdagavond wordt in ‘De Eretribune’ van ESPN geloot voor de tweede ronde van het nationale bekertoernooi. Deze duels worden gespeeld op 19, 20 of 21 december. Natuurlijk hopen we op een thuiswedstrijd. Morgenavond tegen 23.00 uur weten we het. 

FC Twente Vrouwen thuis tegen Fortuna Sittard
Na de interlandweek hervat FC Twente Vrouwen zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt op het sportcomplex van Sparta Enschede. FC Twente Vrouwen is nog zonder puntverlies en wil deze status tegen de Limburgers natuurlijk behouden.
In het competitieschema zijn enkele wijzigingen bekend gemaakt. De uitwedstrijd tegen PSV Vrouwen is verplaatst van zondag 12 november naar vrijdag 10 november. Voor het thuisduel met PEC Zwolle Vrouwen is ook een nieuwe datum vastgesteld: woensdag 13 december. 

FC Twente Vrouwen gaat samenwerken met het Twents Regioteam
FC Twente Vrouwen en het Twents Regioteam gaan hun krachten bundelen om (jonge) talentvolle voetbalsters uit de regio een kwalitatief nog sterker platform te bieden. Ongeveer 150 voetbalsters zijn aangesloten bij het Twents Regioteam.
Met deze samenwerking willen zij het opleidingstraject voor speelsters verbeteren en daarmee het meidenvoetbal in de regio een extra impuls geven. Hierdoor is de vrouwentak van FC Twente nauwer verbonden bij de ontwikkeling van talentvolle regionale speelsters, die eventueel door kunnen stromen naar het Onder 16-team en het beloftenteam van FC Twente Vrouwen.

ESPN DOC over Hans Meyer
Afgelopen zondag was Hans Meyer te gast in De Grolsch Veste bij de wedstrijd tegen Feyenoord. Deze maand maken we een documentaire over de voormalig FC Twente-trainer, die in de jaren negentig bijzondere seizoenen met de club beleefde. Zijn bekende uitspraak “Ich bin ein Tukker” zegt veel over zijn band met de club. Het was dit weekend voor velen een speciaal weerzien met Hans Meyer, die vandaag zijn 81e verjaardag viert. Medio december zal de documentaire te zien zijn bij ESPN. De uitzenddatum volgt. 

Onder 16 en Beloftenteam FC Twente Vrouwen
De speelsters van Onder 16 en van het Beloftenteam van FC Twente Vrouwen trainen sinds deze week op het sportcomplex van FC Berghuizen in Oldenzaal. De teams gaan daar dit seizoen ook hun wedstrijden spelen. Vanwege de herinrichting van Sportcampus Diekman was een vertrek bij Sportclub Enschede noodzakelijk. Door diezelfde herinrichting traint en speelt FC Twente Vrouwen sinds afgelopen zomer bij c.v.v. Sparta Enschede. We danken FC Berghuizen voor hun medewerking. 

G-voetbaldag bij v.v. Haaksbergen 
Op zaterdag 18 november staat voor de G-voetballers van v.v. Haaksbergen een speciale voetbaldag op het programma. Zij spelen in het FC Twente-shirt hun wedstrijd en zij ervaren voor een dag hoe het is om speler van FC Twente te zijn. Het team, begeleid en gecoacht door Jan van Staa en Rik Platvoet, wordt die dag met de spelersbus opgehaald en naar het sportpark in Haaksbergen gebracht. Om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijd krijgt het team van v.v. Haaksbergen vanavond een training van Jan van Staa en Rik Platvoet. 
Het FC Twente G-voetbalevenement wordt twee keer per seizoen gehouden. Samen met MEE Twente wil FC Twente met dit evenement het G-voetbal in de regio een speciaal podium bieden.  

Het keepersshirt van Piet Schrijvers
Deze week hebben we van een supporter een heel bijzonder item voor het museum ontvangen. Bennie Gritter schonk een keepersshirt (met rugnummer 7!) dat Piet Schrijvers begin jaren zeventig droeg bij FC Twente. Keepersshirts uit die tijd zijn uniek, zeker als ze ook nog eens gesigneerd zijn. 

In verband met mijn vakantie verschijnt de eerstvolgende nieuwsbrief op vrijdag 24 november. 

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.