Eerste selectie Supporters

Gisteravond hebben we ons verdiend geplaatst voor de 3e voorronde van de UEFA Conference League. Het ging niet bepaald vanzelf, maar door een prachtige treffer van Sem Steijn aan het eind van de verlenging blijven we in het toernooi. Een mooie beloning voor de ploeg van Joseph Oosting. Komende donderdag wacht alweer de volgende uitdaging, dan komt Riga FC naar Enschede. De Europese ontmoetingen volgen elkaar snel op. De kaartverkoop voor het duel van donderdag is inmiddels gestart.

Als we terugkijken op afgelopen week kunnen we niet om alle randzaken rond beide duels heen. Het legt nog steeds een schaduw over deze Europese week. Onze supporters waren niet in het stadion en dat was niet zonder reden.  

Vorige week donderdag direct na de wedstrijd bestormde een groep van zo’n 150 tot 200 personen de hoofdtribune, dat was schandalig. Natuurlijk was er op het gedrag van de Hammarby-supporters ook van alles aan te merken. Maar deze reactie kon echt niet. Na deze ongeregeldheden kon je een reactie verwachten, hoe triest dat ook is. Dat heeft ertoe geleid dat we maandagochtend het besluit hebben genomen dat we de kaarten gingen intrekken en niet naar Zweden zouden afreizen. FC Twente kwam de supporters tegemoet met een compensatie van € 150.

Natuurlijk beseften we terdege dat dit besluit slecht zou vallen, maar we konden en mochten het risico absoluut niet nemen. De veiligheid van de supporters was in het geding en dan moet je zo’n zware en moeilijke beslissing nemen.

Een aantal supporters is alsnog afgereisd en heeft grote angsten moeten uitstaan en enkelen hebben zelfs noodhulp aangevraagd bij de Nederlandse ambassade. Eén supporter heeft een nacht in het ziekenhuis doorgebracht.

Helaas is gebleken dat ons besluit om de Twente-supporters niet te laten afreizen naar Stockholm de juiste was.

De komende dagen gaan we de administratie rondom de tegemoetkoming afwikkelen. Dat is een hele klus, maar dat willen we uiteraard goed doen.  

Iedereen weet dat al het gedoe voor het grootste deel komt door het bestormen van de hoofdtribune. Daardoor hebben heel veel goeden onder de kwaden geleden. We zetten alles op alles om deze personen op te sporen en gaan (langdurige) stadionverboden uitreiken en de seizoenkaart van betrokkenen intrekken. Het onderzoek is in volle gang. 

We zijn daarom ook blij met de nieuwe maatregelen van de KNVB die bepalen dat individuele ‘criminelen’ sneller kunnen worden aangepakt en harder worden gestraft.  

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur  

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.