Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagavond een mooie zege geboekt op Fortuna Sittard. In De Grolsch Veste won de ploeg van trainer Joseph Oosting met 2-0. Vroeg in de tweede helft opende Michel Vlap de score en vijf minuten voor tijd besliste Ricky van Wolfswinkel de wedstrijd.

BE11457 v2

Voorafgaand aan het treffen met de Limburgse ploeg werd Ricky van Wolfswinkel op het veld in het zonnetje gezet. De spits scoorde woensdag tegen sc Heerenveen zijn tweehonderdste treffer in het betaald voetbal en kreeg van Arnold Bruggink een speciaal shirt overhandigd.

Vanaf de openingsfase had FC Twente het iniaitief en zette de ploeg druk op Fortuna Sittard. Zonder tot hele grote kansen te komen was het zoeken naar openingen in de defensie van Fortuna. Na iets meer dan een half uur spelen moest Fortuna met tien man verder. Rodrigo Guth kreeg zijn tweede gele kaart van de avond. Vlak voor rust had Michel Vlap iets meer geluk nodig. Na een schot op doelman Verrips kreeg Vlap een mogelijkheid uit de rebound, maar de bal verdween over het doel. Met een 0-0 ruststand zochten de spelers de kleedkamer op.

FC Twente stond aan de aftrap van de tweede helft met twee nieuwe krachten. Naci Ünüvar en Youri Regeer kwamen in het veld voor Sampsted en Smal. Met een man meer op het veld ging FC Twente nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en die kwam er. Nadat Steijn en Rots al dichtbij waren liet Vlap na vijf minuten in de tweede helft de goalie kansloos met zijn schot en in de lang hoek (1-0). Na de treffer bleef FC Twente het spelbeeld bepalen, maar was het lastig door de defensie van Fortuna heen te komen. Met een goed bekeken schot was Rots heel dichtbij de 2-0, hij schoot de bal op de paal. Die tweede Twentse treffer viel alsnog. Met nog vijf minuten op de klok stond Ricky van Wolfswinkel aan het eind van de aanval en kopte goed binnen (2-0). De beslissing van de avond. De zege werd verdiend gevierd.

Volgende week zondag komt FC Twente weer in actie. Dan speelt de ploeg in Amsterdam de uitwedstrijd tegen Ajax.

FC Twente - Fortuna Sittard 2-0 (0-0)

52' Vlap 1-0
86' Van Wolfswinkel 2-0

Scheidsrechter: Rob Dieperink
Gele kaarten: Guth, Lonwijk (Fortuna Sittard)
Rode kaart: 35’ Guth (2x geel) (Fortuna Sittard)
Toeschouwers: 30.000

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted (46' Regeer), Hilgers (68' Bruns), Pröpper, Smal (46’ Ünüvar), Sadilek, Kjølø (80' Eiting), Steijn (75' Salah-Eddine), Vlap, Van Wolfswinkel, Rots.

Opstelling Fortuna Sittard: Verrips, Pinto, Guth, Voet, Dijks (79' Rosier), Özyakup (79' Peterson), Halilovic (38’ Fofana), Duarte, Oratmangoen (63' Lonwijk), Sierhuis (63' Da Cruz), Cordoba.

Foto’s: Bas Everhard & OrangePictures