Eerste selectie

Beste supporters,

FC Twente is met de wedstrijdorganisatie de voorbereidingen gestart om De Grolsch Veste te heropenen. We moeten klaar zijn voor zondag 20 februari, die dag staat de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma en dan openen we weer onze deuren.
We verwachten vanaf dan minimaal al onze seizoenkaarthouders en sponsoren weer te kunnen verwelkomen in De Grolsch Veste. Dat horen we definitief komende dinsdag, wanneer er een nieuwe coronapersconferentie van het kabinet is en nieuwe versoepelingen bekend worden gemaakt.
Om de organisatie rondom de wedstrijd tijdig op orde te brengen kunnen we niet tot komende dinsdag wachten. Bij de inzet van ongeveer vijfhonderd medewerkers en vrijwilligers rondom een thuiswedstrijd zijn voorbereidingen nodig en die zijn momenteel in volle gang.

Vrijwilligers bij FC Twente
FC Twente kan niet zonder haar vele vrijwilligers. Met name op wedstrijddagen zijn deze krachten onmisbaar voor de club. Vandaag starten wij onder meer via onze mediakanalen een campagne om vrijwilligers te werven voor FC Twente. Een van de meest bekende en zichtbare vrijwilligersfuncties is die van steward en gastheer of gastdame. Binnen de horeca van De Grolsch Veste kunnen (sport)verenigingen uit de regio met hun leden ook een rol vervullen. Leden die wel eens een kantinedienst draaien bij hun vereniging, kunnen zich aanmelden voor wedstrijddagen en op die manier voor de vereniging een leuke vergoeding verdienen. Zo kunnen wij de horecateams in het stadion versterken. Op de website fctwente.nl/vrijwilligers is meer informatie te vinden over deze mogelijkheid en de vrijwilligersfuncties.   

Eerste selectie 
Met een prima overwinning op Vitesse bevestigde de ploeg van trainer Ron Jans afgelopen weekend haar goede vierde plek in de Eredivisie. Komende speelronde wacht in Amsterdam een heel mooie uitdaging als FC Twente zondagmiddag op bezoek gaat bij Ajax. Een goed meetmoment voor het team in deze fase van het seizoen als het de koploper treft.

FC Twente Vrouwen
De uitwedstrijd van FC Twente Vrouwen tegen Heerenveen gaat dit weekend niet door. Vanwege diverse coronagevallen binnen de selectie van FC Twente Vrouwen wordt de wedstrijd tegen de Friese club, het laatste duel in de reguliere competitie, uitgesteld. Een nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt.
Na dit weekend staat het interlandvoetbal van de Oranje Leeuwinnen centraal. Het Nederlands team neemt in Frankrijk deel aan een internationaal toernooi en treft daar Brazilië, Finland en het gastland. FC Twente-speelsters Kika van Es, Caitlin Dijkstra, Renate Jansen, Marisa Olislagers, Kerstin Casparij, Daphne van Domselaar behoren tot de selectie. Met zes speelsters is FC Twente Vrouwen hofleverancier van Oranje.    

FC Twente/Heracles Academie
Na een periode van trainingen en onderlinge duels hebben alle teams van de Academie de competitiewedstrijden hervat. Ook bij de wedstrijden op zaterdag mag weer publiek aanwezig zijn op het Trainingscentrum in Hengelo.
Michel Driezen heeft afgelopen week een contract getekend bij de FC Twente/Heracles Academie. De 17-jarige verdediger speelt sinds vijf seizoenen in de jeugdopleiding en maakte recent de overstap van Onder 18 naar Onder 21.
Onlangs heeft de Academie de jeugdtrainers Daan Jalving en Sjoerd Overgoor langdurig vastgelegd. Ook Fysiek trainer Ellery Cairo blijft de komende jaren aan de jeugdopleiding verbonden. Mark Looms (trainer onder 21) en Michel Veurink (keeperstrainer) nemen na dit seizoen afscheid bij de Academie.   

FC Twente eSports
De eSports teams van de Eredivisieclubs hebben deze week het seizoen in de eDivisie hervat. Voor Brent en Milan, de eSporters van FC Twente, stond dinsdag met de wedstrijd tegen PSV meteen een topper op het programma. Brent en Milan zorgden voor een 3-2 zege, waardoor FC Twente ook daar een plek in de subtop bezet. De wedstrijden zijn elke dinsdag te volgen via het YouTube-kanaal van de eDivisie.   

Beste mensen, blijf gezond!  

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur