Eerste selectie

FC Twente heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Rot-Weiss Essen. Het duel werd gespeeld op het trainingscomplex van de 3. Bundesliga-club en eindigde in 1-2 voor FC Twente.

WhatsApp Image 2023 11 15 at 13.50.43
WhatsApp Image 2023 11 15 at 13.50.45 2
WhatsApp Image 2023 11 15 at 13.50.45 1
WhatsApp Image 2023 11 15 at 13.50.46 1
WhatsApp Image 2023 11 15 at 13.50.46
WhatsApp Image 2023 11 15 at 13.50.45

In deze interlandweek trof de ploeg van trainer Joseph Oosting de huidige nummer drie van de 3. Bundesliga. FC Twente trad aan zonder haar internationals. Vanuit de Academie sloten voor dit oefenduel Harry Kuster en Lucas Vennegoor of Hesselink aan bij de spelersgroep.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd en kreeg na een mooie aanval via Joshua Brenet en Mitchell van Bergen gelijk goede mogelijkheden, maar het bleef op dat moment 0-0. In de 21e minuut kwam Rot-Weiss Essen voor het eerst echt door en dat leidde gelijk tot een grote kans voor de Duitse ploeg. In de 27e minuut was het Daan Rots die de bal na een vlot lopende aanval kreeg via Van Hoorenbeeck en Kjølø. Rots twijfelde niet en schoot de bal goed in de verre hoek. (0-1).

Direct na de hervatting zette FC Twente in de tweede helft goed aan, waarna Carel Eiting de bal voor zijn voeten kreeg en van buiten het strafschopgebied raak schoot (0-2). Na ruim een uur spelen zette Essen een goede aanval op, de bal kwam terecht bij Doumbouya, die in twee instanties de bal langs El Maach werkte. In de laatste fase van de wedstrijd legde FC Twente meerdere goede en vlot lopende aanvallen op de mat, helaas leidde dit niet tot meer treffers aan Twentse kant.

RW Essen – FC Twente 1-2 (0-1)

27' D. Rots (0-1)
47' Eiting (0-2)
62' Doumbouya (1-2)

Opstelling Rot-Weiss Essen: Wienand, Rother, Wiegel, Harenbrock, Berlinski, Brumme, Kourouma, Kaiser, Plechaty, Rios Alonso, Young

Opstelling FC Twente: El Maach, Brenet, Bruns (46' Hilgers), Van Hoorenbeeck, Smal (79' Kuster), Eiting (69' Vennegoor of Hesselink), Besselink, Steijn (24' Kjølø), Van Bergen, Van Wolfswinkel, D. Rots.