tweutr Eerste selectie

FC Twente heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht verloren. In De Grolsch Veste ging de ploeg met 0-1 onderuit. Voor rust scoorde Jens Toornstra de enige goal van de middag.

BE24865
BE24891
BE24908
BE24990
BE25051

Voor de wedstrijd werd bekend dat FC Twente moest aantreden zonder Daan Rots. De aanvaller was ziek en werd vervangen door Younes Taha. Voor aftrap pakten de Ultras van Vak-P zeer fraai uit met mooie sfeeractie. De supportersvereniging werd op 18 februari 1991 opgericht en lieten zich goed zien op hun verjaardag.

Het treffen met FC Utrecht was voor FC Twente het weerzien met oud-trainer Ron Jans. De ploeg uit de Domstad kreeg na tien minuten de eerste kans van de wedstrijd, hij schoof de bal net naast. FC Twente en FC Utrecht trokken gelijk op, waarna FC Twente via Ricky van Wolfswinkel en Sem Steijn heel goede mogelijkheden kreeg om te scoren. Na een half uur was het aan de andere kant wel raak via Toornstra (0-1). Op jacht naar de 1-1 kreeg Carel Eiting in de blessuretijd van de eerste helft een van de betere kansen, hij schoot de rakelings naast de verkeerde kant van de paal.

Na tien minuten in de tweede helft bracht Joseph Oosting Alfons Sampsted en Myron Boadu in de ploeg. Boadu leek een paar minuten later met een mooi hakje de gelijkmaker te scoren, maar hij werd terug gevlagd wegens buitenspel. De druk op het Utrecht-doel nam toe, zonder dat FC Twente tot echte gevaarlijke momenten kwam. De 0-1 stand bleef op het scorebord staan.