FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft haar eerste competitieduel van 2024 winnend afgesloten. Op Varkenoord werd Feyenoord met 0-3 verslagen.

FC Twente Vrouwen kwam binnen het eerste half uur op voorsprong. Peddemors kreeg de bal op randje zestien voor de voeten en schoot fraai binnen in de rechter bovenhoek. Rijsbergen kon voor rust de score verdubbelen met een intikker, maar keepster Weimar redde uitstekend op de inzet van dichtbij. Op slag van rust kwam daar toch de goal. Een prachtige bal van Te Brake zette Ziemer oog in oog met de keepster. De Amerikaan werkte beheerst af, waardoor FC Twente met een comfortabele 0-2 de kleedkamer in ging.

In de tweede helft werd de score na tien minuten uitgebreid. Rijsbergen schoot van afstand en zag haar schot van richting veranderen en over de keepster vliegen. Grote kansen bleven verder uit in de tweede helft, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam.

Feyenoord - FC Twente Vrouwen 0-3 (0-2)

• 26' 0-1 Peddemors
  • 45+2 0-2 Ziemer
  • 58' 0-3 Rijsbergen

Opstelling FC Twente: De Jong, Vliek, Te Brake, Dijkstra, Olislagers, Kaptein, Van Ginkel (83' Boshuizen), Peddemors (83' Verdaasdonk), Jansen (68' Oude Elberink), Ziemer (68' Everaerts), Rijsbergen.

Foto's: OrangePictures