FC Twente Vrouwen twevrpsvvr

FC Twente Vrouwen heeft een heel belangrijk zege geboekt op weg naar de achtste landstitel. De ploeg won zaterdagmiddag in De Grolsch Veste met 3-0 van PSV. Het team, dat al zeker is van deelname aan UEFA Women’s Champions League, speelt vrijdag op de laatste speeldag tegen nummer twee Ajax. Dan kan de landstitel definitief worden binnengehaald.

20220514 FCT Vr. PSV Vr. 14860

Op de een na laatste speeldag van het seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen speelde FC Twente Vrouwen thuis tegen PSV. Ruim drieduizend supporters waren naar De Grolsch Veste gekomen. Bij winst op PSV en puntenverlies van concurrent Ajax in De Kuip zou FC Twente Vrouwen de achtste landstitel in de historie behalen.

In Rotterdam liep Ajax vrij snel uit naar een 0-3 voorsprong, maar voor FC Twente Vrouwen bleef de opdracht: winnen van PSV. De ploeg had in het eerste deel van de eerste helft een overwicht met de betere kansen. Renate Jansen en Ella Peddemors waren oog-in-oog met de keeper van PSV en een bal op de bal het dichtstbij. Ook Anna-Lena Stolze en Fenna Kalma waren gevaarlijk. Aan de andere kant moest de ploeg waakzaam zijn voor uitvallen van PSV, maar kwam de verdiende voorsprong na een half uur spelen. Jansen brak opnieuw door en schoot nu in een rechtstreeks duel met Van Veenendaal wel raak (1-0). Kort voor rust sloeg de aanvoerder van FC Twente Vrouwen opnieuw toe en schoot de bal na een rappe aanval hard binnen (2-0).

Ook na rust was FC Twente de bovenliggende partij en kreeg het via de voorwaartsen enkele mogelijkheden om de voorsprong te verruimen. Twintig minuten voor tijd scoorde Fenna Kalma de derde van de middag en haar 33e competitiedoelpunt van dit seizoen. Een ongekend aantal. In de slotfase stapelden de kansen voor FC Twente zich op en had de ploeg een nog ruimere voorsprong kunnen nemen.

In Rotterdam was de stand bij Feyenoord-Ajax 1-4, waardoor de naar Enschede gekomen kampioensschaal deze middag nog niet zou worden uitgereikt. Vrijdag 20 mei, op de laatste speeldag, speelt FC Twente Vrouwen in Amsterdam tegen Ajax, en doordat FC Twente een veel beter doelsaldo heeft (+19), kan op De Toekomst de titel definitief worden binnengehaald.