FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft de koppositie overgenomen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploeg van Joran Pot wist met 3-1 te winnen van Fortuna Sittard. Door de nederlaag van FC Utrecht staat FC Twente nu bovenaan in de competitie.

FC Twente Vrouwen begon met twee wijzigingen in de opstelling ten opzichte van het gewonnen duel tegen ADO Den Haag. Leonie Doege verving de geblesseerde Daniëlle de Jong op doel, terwijl Ella Peddemors haar eerste basisplaats bemachtigde sinds haar kruisband blessure.

In een openingsfase met weinig kansen wist uiteindelijk FC Twente de score te openen. Olislagers wist wel raad met een afvallende bal en schoot overtuigend en hard binnen vanaf randje zestien. Twintig minuten later verdubbelde Ziemer de voorsprong. Een mooie aanval vanaf Rijsbergen en Vliek werd uiteindelijk binnen gekopt door de Amerikaan.

Na rust kreeg Renate Jansen een opgelegde kans om de score uit te breiden toen ze een lage voorzet van Rijsbergen kon binnenschieten, maar ze mistte de bal waardoor de kans verspeeld was. Even later zorgde Leonie Vliek toch voor het doelpunt van Twentse kant. Op ongeveer twintig meter kreeg Vliek de bal aangespeeld, waarna ze in Ă©Ă©n keer hard binnen schoot in de linker onderhoek. Het antwoord van Fortuna Sittard liet niet lang op zich wachten. Ongeveer een minuut later scoorde Wullaert met een bekeken schot over Leonie Doege. De rest van het duel werden er nog wat kleine kansen heen en weer gecreerd, met als grootste kans een poging van invalster Stolze, die van dichtbij hard overschoot. Met de 3-1 overwinning haalt FC Twente debutant FC Utrecht in op de ranglijst en kan het zich de koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie noemen.

FC Twente Vrouwen - Fortuna Sittard 3-1 (2-0)

• 23' 1-0 Marisa Olislagers
  • 40' 2-0 Taylor Ziemer
  • 61' 3-0 Leonie Vliek
  • 62' 3-1 Tessa Wullaert

Opstelling FC Twente Vrouwen: Leonie Doege, Leonie Vliek, Caitlin Dijkstra, Marit AuĂ©e, Marisa Olislagers, Wieke Kaptein, Sophie te Brake, Ella Peddemors (67' Fieke Kroese), Liz Rijsbergen, Taylor Ziemer (86' Anna-Lena Stolze), Renate Jansen (80' Kim Everaerts).