FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zondagavond op Sportpark Schreurserve met 3-2 gewonnen van sc Heerenveen. Door de winst op de hekkensluiter heeft koploper FC Twente na elf wedstrijden 33 punten, de maximale score.

JAV202312178469OP

Vrijwel de eerste kans was ook meteen een doelpunt. Leonie Vliek kopte fraai een corner van Olislagers binnen en zette daarmee FC Twente op voorsprong. Tien minuten later was de stand weer gelijk, nadat De Jong de bal verspeelde en Ennema voor een lege goal kon binnenschieten. Na iets meer dan een half uur zette Ziemer met een hard afstandschot FC Twente weer op voorsprong, die een minuut later alweer was verdwenen toen Iedema scoorde. Met vier doelpunten in de eerste helft zochten de twee teams de kleedkamer op.

In de tweede helft was het weer Ziemer die FC Twente op voorsprong zette, nadat ze een fraaie teamgoal afrondde. De fase daarna leidde niet tot veel kansen, totdat Ziemer met een fraaie stift de onderkant van de lat raakte. Verdere pogingen van FC Twente werden niet gepromoveerd tot goal, maar de zege kwam niet meer in gevaar waardoor de ploeg van Joran Pot als koploper de winterstop in gaat.

FC Twente Vrouwen - sc Heerenveen 3-2 (2-2)

• 13' 1-0 Leonie Vliek
  • 23' 1-1 Janneke Ennema
  • 33' 2-1 Taylor Ziemer
  • 34' 2-2 Lyanna Iedema
  • 53' 3-2 Taylor Ziemer

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Vliek, Dijkstra, AuĂ©e, Olislagers, Van Ginkel, Kaptein, Peddemors (73' Te Brake), Jansen (90' Kroese), Ziemer, Rijsbergen (90' Everaerts).

Foto's: OrangePictures