FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft in Sittard verloren van Fortuna Sittard. Voor rust kreeg Dijkstra een rode kaart vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Van Domselaar keerde een penalty. Even later scoorde FC Twente door een eigen doelpunt. Na rust scoorde Fortuna Sittard de 1-1 via een penalty en de blessuretijd scoorden ze de winnende goal.

58362491 FC Twente

Na iets meer dan twintig minuten stond Wullaert van Fortuna Sittard oog in oog met Van Domselaar, maar werd ze aangetikt door Dijkstra. Dit leverde haar een rode kaart op en Fortuna Sittard mocht de bal op de stip leggen. De penalty werd gekeerd door Van Domselaar. Een kwartier later kwam FC Twente op voorsprong door een eigen doelpunt van Knol, die de bal over haar eigen keepster kopte.

Na rust was het vooral FC Twente met de kansen. Toch kwam Fortuna Sittard langszij door Wullaert. Een tweede penalty werd koeltjes benut door de Belgische spits. In de blessuretijd was het Fortuna Sittard dat aan het langste eind trok.

Fortuna Sittard - FC Twente Vrouwen 2-1 (0-1)

• 37' Knol (e.d.) 0-1
  • 76' Wullaert 1-1
  • 90+1 Huizenga 2-1

Rode kaart: 23' Dijkstra (FC Twente)

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Everaerts, Dijkstra, Auèe (83' Kerkdijk), Olislagers, Van Ginkel, Kaptein, Giesen, R. Jansen, Kalma, Dhont (83' B. Jansen).

Foto's: Orange Pictures/BSR Agency