Eerste selectie utrtwe

FC Twente heeft zondag de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht met 1-1 gelijkgespeeld. In Stadion Galgenwaard kwam de thuisploeg op voorsprong via Oscar Fraulo en zorgde Sem Steijn namens de bezoekers voor de gelijkmaker. FC Twente speelde de wedstrijd uit met een man minder, nadat Michal Sadilek zijn tweede gele kaart pakte.

In Utrecht begon FC Twente met Gijs Smal in de basis. Hij nam in de verdediging de plek in van Youri Regeer, die een week eerder tegen Feyenoord geblesseerd uitviel. Het initiatief was in de beginfase voor FC Twente, dat via Manfred Ugalde en Michel Vlap twee doelpogingen noteerde uit open spel. Na ruim twintig minuten was het echter FC Utrecht dat de leiding greep. De thuisploeg profiteerde van balverlies bij FC Twente, waarna Fraulo het eindstation was van de tegenaanval (1-0). FC Twente zette daar snel de gelijkmaker tegenover. Dat deden de Tukkers uit een penalty, die ze kregen na een handsbal van Modibo Sagnan. Steijn ging achter de bal staan en bleef ijzig kalm: 1-1.

62040215 FC Twente

Waar FC Twente en FC Utrecht elkaar in het begin van de tweede helft in evenwicht hielden en Joseph Oosting aan de kant van de bezoekers drie frisse spelers in het veld bracht, trok FC Utrecht het initiatief in het tweede deel naar zich toe. Dat werd ingegeven door de rode kaart van Sadilek, die zijn tweede gele kaart incasseerde. FC Twente werd meer teruggedrongen, maar hield met een man minder stand en nam een punt mee terug naar Enschede (1-1).

Scoreverloop
23' Fraulo 1-0
31' Steijn 1-1 (str.)

Geel: Flamingo, Van der Hoorn, Azarkan (FC Utrecht), Ugalde, Hilgers (FC Twente)
Rood: Sadilek (66', 2x geel, FC Twente)
Scheidsrechter: Gözübüyük

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted (62' Regeer), Hilgers, Pröpper (19' Van Hoorenbeeck), Smal, Kjolo, Sadilek, Steijn (71' Eiting), D. Rots (62' Van Bergen), Ugalde (62' Van Wolfswinkel), Vlap.

Opstelling FC Utrecht: Barkas, Ter Avest (73' Novoa), Van der Hoorn, Sagnan, Leliendal, Fraulo (90' Labyad), Flamingo, Toornstra (61' Jensen), Booth (61' Ramselaar), Lidberg, Azarkan.

Foto's: Bas Everhard en BSR Agency/OrangePictures