Eerste selectie twerig

FC Twente won donderdag in de heenwedstrijd tegen Riga FC met 2-0. Een goede uitgangspositie om de play-offs van de UEFA Europa Conference League te bereiken, al had er meer ingezeten, beamen Joseph Oosting, Robin Pröpper en Daan Rots.

“Ik vind dat wij de betere ploeg zijn en waren”, zegt Oosting na de 2-0 zege. “Qua uitslag vind ik dat we meer verdiend hadden, met name op basis van het begin van de wedstrijd. Richting het einde van de eerste helft werden we slordig, was er minder beweging en was de diepte weg. Maar het moge duidelijk zijn dat 2-0 wel een prettige uitslag is”, aldus de trainer, die weet waar FC Twente voor moet waken in de return. “Ze zijn fysiek, snel en kunnen er snel uitkomen. Als wij de bal verliezen, komen zij in hun kracht, in de omschakeling. Daar moesten we vandaag ook alert op zijn.”

Lees onder de foto's ook de reacties van Pröpper en Daan Rots.

60532573 FC Twente
60532383 FC Twente

"Goede uitgangspositie"

Pröpper: “Of het genoeg is, zullen we moeten zien. Ik vind dat we er meer uit hadden moeten halen gezien de kansen en het spelbeeld. Anderzijds, 2-0 is een goede uitgangspositie.” De verdediger zag dat FC Twente het niveau van de eerste 25 minuten niet de gehele wedstrijd kon volhouden. “We begonnen ontzettend goed. Maar we werden slordig aan de bal en zij kregen een goede kans op de 1-1. Het lukte niet meer om te spelen zoals we hier willen spelen. Daarna moet je verder uitlopen.” Toch heeft Pröpper met FC Twente een goede uitgangspositie voor de return. “Uit en thuis kan een verschil zijn, maar als wij ons normale spel spelen, moeten we ook daar winnen.”

Lees onder de foto's ook de reactie van Daan Rots

60530831 FC Twente
60532585 FC Twente

"Trots, hij heeft het geflikt"

Voor Daan Rots had de wedstrijd een bijzonder tintje. Hij scoorde de 2-0 en zag daarna zijn broertje Mats debuteren. “Dat was een hartstikke mooi moment voor hem, dat hij zijn debuut kon maken in De Grolsch Veste. Ik zag hem klaarstaan en kreeg een trots gevoel van binnen, hij heeft het toch geflikt.” Even daarvoor had Daan zelf de 2-0 op het scorebord gezet, met een harde uithaal. “De bal kwam mooi voor mijn linker, hij moest er met overtuiging in, zodat de keeper geen kans had. De 2-0 is dan toch meer bevrijdend. Met 1-0 geloven zij er nog in voor de return, met een tweede goal wordt het al lastiger voor ze.”

Foto's: Bas Everhard en BSR Agency/OrangePictures

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.