Scoren in de wijk

In de derde week van januari gaat de volgende editie van de FC Twente Cup van start. De FC Twente Cup is een project van Scoren in de Wijk dat speciaal is gericht op jongeren tussen de 9 en 14 jaar. De deelnemende teams uit de regio Twente werken zes maanden lang toe naar een voetbaltoernooi waar ze zich voor kunnen kwalificeren. Jongerenwerkers en actieve buurtbewoners kunnen in de wijken helpen bij het samenstellen van een eigen team.

De teams die zich inschrijven voor de FC Twente Cup kunnen zich kwalificeren voor het eindtoernooi dat in mei plaatsvindt. Kwalificatie kan worden afgedwongen door het volgen van trainingen, spelen van oefenwedstrijden en buurtbijdrages. Met name dit laatste aspect speelt een belangrijke rol bij de FC Twente Cup.

Buurt
Door het leveren van sociale bijdrages voor de eigen buurt laten de jongeren zich van hun beste kant zien in hun wijk en wordt de binding met de wijk en met elkaar alleen maar sterker. Dit doen zij natuurlijk niet voor niets, want voor de prestaties ontvangen de teams mooie FC Twente-prijzen, zoals kleding, wedstrijdkaarten en een rondleiding. Afgelopen jaren namen tientallen jongens- en meisjes-teams deel aan de FC Twente Cup.  

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met projectleider Jelle Schiphorst (j.schiphorst@fctwente.nl) of kijk op www.fctwentecup.nl. Inschrijven kan via bovenstaande button. 

Michel Vlap en Juliën Mesbahi zijn ambassadeurs van de FC Twente Cup. Zij nodigen de jongeren uit om deel te nemen aan de editie van 2024. 

fc 62 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.