Eerste selectie

FC Twente heeft zondag verloren van Ajax. In de Johan Cruijff Arena stond FC Twente halverwege met 0-1 voor dankzij een goal van Ricky van Wolfswinkel, maar in de tweede helft pakten Brian Brobbey en Steven Bergwijn de punten voor Ajax (2-1).

In de elf die startten voor FC Twente ontbrak de naam van Michal Sadilek, die het duel vanwege een blessure aan zich voorbij moest laten gaan. Onder toeziend oog van de 1.200 meegereisde FC Twente-supporters trapte Van Wolfswinkel af voor het begin van de wedstrijd. In het eerste half uur doken beide ploegen Ă©Ă©n keer dreigend op voor het vijandige doel. Lars Unnerstall bracht oog in oog met Ajax-aanvaller Bergwijn redding en aan de andere kant eindigde een kopbal van Michel Vlap, op aangeven van Youri Regeer, in de handen van Ajax-doelman GerĂłnimo Rulli.

66118712 FC Twente

Een kwartier voor rust brak Van Wolfswinkel de ban. Daan Rots verzorgde een voorzet op maat, die precies tussen Ajax-verdedigers Josip Ĺ utalo en Ahmetcan Kaplan belandde, waar de ingelopen Van Wolfswinkel zijn hoofd knap tegen de bal zette. De spits klopte Rulli in de verre hoek (0-1) en tekende daarmee voor zijn veertiende treffer van dit seizoen.

AJATWERICKY1
AJATWERICKY2
AJATWERICKY3
AJATWERICKY4
AJATWERICKY5

In het begin van de tweede helft drong Ajax aan. Robin Pröpper en Mees Hilgers wendden met belangrijke slidings nog kansen af en Regeer gooide zich voor een schot van dichtbij, maar na ruim een kwartier in de tweede helft moest FC Twente alsnog een treffer incasseren. Brobbey kopte bij de tweede paal een vrije bal van Kenneth Taylor binnen (1-1).

FC Twente had na de gelijkmaker via invaller Alfons Sampsted en Rots nog mogelijkheden op een Twentse goal. Beide inzetten gingen echter over het doel van Rulli. Uiteindelijk stapte Ajax als winnaar van het veld. Waar een VAR-ingreep eerder in de tweede helft nog een streep door een Ajax-penalty zette, leidde de VAR-ingreep tien minuten voor tijd wel tot een strafschop voor Ajax. Bergwijn schoot raak vanaf elf meter en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.

Ajax - FC Twente 2-1 (0-1)

31' Van Wolfswinkel 0-1
59' Brobbey 1-1
81' Bergwijn 2-1 (str.)

Geel: Sutalo, Mannsverk (Ajax), Kjolo (FC Twente)
Scheidsrechter: Gözübüyük

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Regeer, Hilgers (77' Bruns), Pröpper, Smal (54' Salah-Eddine), Kjolo, Eiting (66' Van Bergen), Steijn (66' Sampsted), Rots, Van Wolfswinkel, Vlap (77' Ünüvar).

Opstelling Ajax: Rulli, Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato (82' Sosa), Taylor (90' Vos), Mannsverk, Van den Boomen (46' Tahirovic), Godts (90' Gaaei), Brobbey (68' Akpom), Bergwijn.

Foto's: Bas Everhard & BSR Agency/Orange Pictures