Eerste selectie

In deze interlandweek heeft FC Twente woensdagavond een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Union St. Gillis. Het oefenduel werd gespeeld in Brussel, in het Joseph Marienstadion van Union, en eindigde in een 1-4 zege. Sem Steijn (3x) en Gijs Besselink waren trefzeker. Gijs Smal maakte tegen Union zijn rentree na zijn blessure.

6bbcdec5 3839 4b83 afcb 864e3849258a

Zonder de internationals Youri Regeer, Younes Taha, Michal Sadilek, Alfons Sampsted, Juliën Mesbahi, Mats Rots en Irakli Yegoian trad FC Twente woensdagavond aan tegen de koploper van België. Academie-spelers Michel Driezen, Tim Geypens, Sander Sybrandy en Harrie Kuster maakten deel uit van de selectie.

Na een gelijkopgaande openingsfase, waarin beide teams nog niet tot echte grote mogelijkheden waren gekomen, kreeg Manfred Ugalde na een klein half uur spelen de beste kans tot dan toe. Na goed doorjagen van Mitchell van Bergen en Daan Rots kwam de bal bij de spits terecht, maar vlak bij het Belgische doel raakte hij de bal compleet verkeerd. Deze grote kans op de 0-1 werd een minuut later goedgemaakt door Sem Steijn. De middenvelder dook op in de zestien en wist zich wel raad met deze kans (0-1).

FC Twente bleef dreigend en niet veel later krulde Ugalde de bal rakelings over de lat. Aan de andere kant greep Issam El Maach een paar keer goed in en voorkwam hij daarmee groot gevaar van de thuisploeg. Net toen Gijs Smal zich klaar ging maken voor zijn rentree, verdubbelde FC Twente de voorsprong. Ugalde liet zich met een schot weer gelden, dit keer belandde de bal op de paal, maar Gijs Besselink was alert en reageerde goed in de rebound (0-2).

image00001 v53
image00002 v41
image00003 v35
image00004 v36
image00005 v25

Gijs Smal raakte begin augustus geblesseerd en herstelde afgelopen maanden van zijn blessure. Nadat hij vorige week al zijn rentree maakte op het trainingsveld, was het oefenduel Union een goede gelegenheid voor de eerste speelminuten.

Met nog een kleine tien minuten te spelen in de eerste helft scoorde Steijn zijn tweede van de avond. Opnieuw stond Ugalde aan het begin van de aanval en hij bracht Steijn in stelling om van dichtbij raak te schieten (0-3). Kort daarna deed Union wat terug. Elton Kabungu kopte raak (1-3). Op slag van rust had Smal zijn invalbeurt kunnen opsieren met een treffer, maar zijn schot kwam op de lat.

In de tweede helft kwamen Michel Driezen, Harry Kuster en Sander Sybrandy in de ploeg voor Kjølø, Hilgers en Rots. Direct na rust was Steijn, dit keer uit een vrije trap gevaarlijk, de bal ging net over. Waar FC Twente voor rust de boventoon voerde, had de thuisploeg in het eerste deel van de tweede helft meer het initiatief. Dit leverde geen grote kansen op. Na een klein half uur spelen na rust zette Sem Steijn een mooie aanval op met Van Bergen. Met een fraaie hakbal zette hij Van Bergen vrij voor de goal, in de korte hoek kon de Belgische sluitpost niet worden verrast.

Met nog tien minuten te spelen stond Steijn aan het eind van een heel mooie Twentse aanval. Na goed doorgaan van Van Bergen kreeg Sybrandy de bal en in een combinatie met Ugalde mocht Steijn uiteindelijk de 1-4 binnenschieten. Even later had Ugalde de pech dat een schot van hem de paal raakte.

In de slotminuten werd er niet meer gescoord, waardoor FC Twente een ruime en verdiende zege behaalde in Brussel.