Eerste selectie twefey

Robin Pröpper en Manfred Ugalde zagen het harde werken van FC Twente zondag beloond worden tegen Feyenoord: in De Grolsch Veste werd met 2-1 gewonnen van de bezoekers uit Rotterdam. De reacties van beide spelers:

Youtube Thumbnail 23 24 4 v4
Interview

"We speelden vanaf het begin een heel goede partij", zegt Pröpper, die zondagmiddag zijn 200e Eredivisie-duel speelde. "We wilden vanaf de eerste minuut de toon zetten door er fel op te zitten, de duels te spelen en soms ook door irritant te zijn. Dat gebeurt over en weer. Dit zijn leuke wedstrijden om te spelen en als je het dan winnend kan afsluiten is dat prachtig.

Vol voor gaan

"Je moet hier ook vanaf het begin laten zien dat je er vol voor wilt gaan, dat je voor de drie punten speelt en dat je ze geen adem geeft. Daar hebben we ook de spelers en het publiek voor, dit is de manier om het te doen", aldus de aanvoerder. "Na de 2-1 werd het uiteraard spannend, maar over het algemeen denk ik dat we de controle hadden."

61839047 FC Twente
61838468 FC Twente 1

Manfred Ugalde: "Heel blij met de punten"

Diep in de tweede helft maakte Ricky van Wolfswinkel de 2-0, maar na een treffer van Lutsharel Geertruida (2-1) werd het nog spannend in de slotfase. Ugalde: "Uiteraard kan ik nu na de wedstrijd genieten, maar het was een lastige wedstrijd. Ik moest veel meters maken, moest dicht bij Zerrouki blijven en druk zetten op de centrale verdedigers, maar ik ben heel blij dat we de drie punten hebben gepakt vandaag", aldus de spits, die zelf verantwoordelijk was voor de openingstreffer tegen Feyenoord. "Ik probeerde er vanaf het begin hard voor te werken en snel te scoren."

VEU 1847 kopie
VEU 2208 kopie
VEU 2267 kopie
VEU 2285 kopie
VEU 2293 kopie

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.