Eerste selectie utrtwe

FC Twente speelde zondagmiddag in de Galgenwaard gelijk tegen FC Utrecht (1-1). Na afloop blikten trainer Joseph Oosting, Sem Steijn en Ricky van Wolfswinkel terug op het duel.

Smal Interview UTRTWE
Gijs Smal

Joseph Oosting: "Rode kaart het breekpunt en moet je een punt koesteren.”

“Als je hier met tien man komt te staan en je haalt er een punt uit, dan ben je tevreden. Helemaal als je ziet hoe we het met een man minder hebben gedaan. Als ik dit vergelijk met hoe we het uit bij Fenerbahçe na de rode kaart het niet goed hadden staan, dan hadden we hier de zaken met tien man goed voor elkaar.”

“Op het moment van de rode kaart zaten we net in een fase dat we ons herpakten", vervolgt Oosting. "Op dat moment waren we weer de bovenliggende partij, net zoals aan het begin van de wedstrijd. Wij begonnen heel goed, waren dominant. Dat is wat we wilden. Na die rode kaart verandert dat natuurlijk allemaal. Uiteindelijk hebben we het prima gedaan met tien man.”

Een snelle counter zorgde vlak voor het einde nog bijna voor het winnende doelpunt. “Dat is dan een van de weinige mogelijkheden die je met tien man krijgt. Uiteindelijk geeft Van Bergen een goede voorzet op Vlap. Dat zijn wel dingen, daar heb je een beetje geluk bij nodig dat je dan de volle buit pakt. De aanname was niet goed en uiteindelijk mag je dan blij zijn met 1-1. Mijn jongens hebben er echt alles aan gedaan. Ze waren alert en ik vond dat ze ook goed voetbalden. Uiteindelijk is rode kaart het breekpunt en moet je een punt koesteren."

BE27907
BE27917
BE27920
BE27925
BE27940

Ricky van Wolfswinkel: "Soms is gelijkspel het maximaal haalbare”

In de ogen van Ricky van Wolfswinkel was de rode kaart het beslissende moment van de wedstrijd. “Je weet dat je dan op een gegeven moment geen druk meer kunt zetten. Het was voor FC Utrecht vervolgens een beetje zoeken naar de ruimte en daar kwam niet heel veel gevaar uit. Dan moeten wij hopen op een snelle omschakeling. De counter met Mitchell van Bergen was denk ik het enige moment dat we hier nog een doelpunt hadden konden maken, dan zou je hier heel gelukkig met een overwinning vertrekken.”

“In de eerste helft valt hun doelpunt eigenlijk vanuit het niets. We hadden alles onder controle. Dan blijft die rode kaart toch het keerpunt. Die was killing voor ons, hoewel ik vond dat we niet heel goed uit de rust kwamen. Dat trekt zich dan door na die rode kaart en dan wordt het heel lastig. FC Utrecht wil hier voor eigen publiek alles geven en dan kun je het nog lastig krijgen.”

“We kwamen hier uiteraard om drie punten te pakken. Met onze manier van spelen had dat geen probleem hoeven zijn. Dat zag je in grote gedeelten van de eerste helft wel, zonder dat we echt grote kansen kregen. We hadden wel de controle. Na zo’n rode kaart is het een andere wedstrijd. We hebben wel laten zien geleerd te hebben van RKC-uit. Soms is een gelijkspel het maximaal haalbare.”

Sem Steijn: "We hebben goed voor elkaar geknokt"

"De rode kaart was balen, maar gelukkig hebben we er nog een punt uit weten te halen", kijkt Steijn terug. "Ik denk dat we er best wel behoorlijk in zaten en zeker in de eerste helft het een paar keer beter uit hadden moeten spelen. In de tweede helft werd het meer een vechtwedstrijd en lagen er nog steeds genoeg kansen om eruit te komen en aan het voetballen te komen. We hebben goed voor elkaar geknokt. Dat is wel mooi om te zien, hoe we voor elkaar door het vuur gaan."

 

Foto's: Bas Everhard en BSR Agency/OrangePictures

62043310 FC Twente
62039994 FC Twente
62040215 FC Twente v2
62040217 FC Twente v2
62043339 FC Twente
BE27887
BE18754
BE18759
62044232 FC Twente
BE28027
62044222 FC Twente
BE18036
BE18041
BE18134
BE18327
BE18330
BE18387
BE18651

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.