Eerste selectie fortwe

FC Twente heeft zondag de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen (0-3). In Limburg had FC Twente de touwtjes de gehele wedstrijd stevig in handen. Namens de bezoekers scoorden Manfred Ugalde, Youri Regeer en Ricky van Wolfswinkel. Voor Ugalde was het zijn eerste competitietreffer en Regeer maakte zijn eerste in het shirt van FC Twente.

FC Twente startte zondag met dezelfde namen die vorige week begonnen in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (1-0 winst). In deze samenstelling domineerde FC Twente tegen Fortuna Sittard zeker in het eerste half uur. Al na vijftien seconden kreeg FC Twente de eerste kans van de wedstrijd. Ugalde veroverde de bal op de achterlijn en bracht Sem Steijn in stelling, maar die schoot over. Dat de bal bij FC Twente gemakkelijk rond ging, etaleerden Daan Rots, Ugalde en Michel Vlap na een kwartier. Hun combinatie startte op de middenlijn en eindigde in de zestien van Fortuna, waar Vlap zijn schot geblokt zag worden. De hoekschop die volgde, leidde de openingstreffer van FC Twente in.

Vlap bracht de bal twee keer in. Bij de tweede poging belandde de bal voor de voeten van Steijn, die de bal verder de zestien in werkte. Daar stond Ugalde, die geen moment nadacht en het leer achter Fortuna Sittard-doelman Ivor Pandur schoot (0-1). FC Twente bleef de controle houden en kreeg via Regeer (voorzet Rots) nog een kans om de marge te verdubbelen, maar dat lukte niet. Fortuna kroop in het laatste deel van de eerste helft wat meer uit zijn schulp en dook vlak voor rust nog gevaarlijk op voor het doel van Lars Unnerstall, die de 0-1 ruststand veiligstelde.

61371670 FC Twente

Waar Regeer in de eerste helft nog op de doelman stuitte, zorgde hij direct na rust voor de gewenste start van het tweede bedrijf. En hoe. Zijn geweldige knal vanaf de zestien eindigde in de kruising achter Pandur en daarmee zette hij FC Twente op een fijne marge van twee (0-2). Met een aantal verse krachten binnen de lijnen, waaronder de debuterende Juliën Mesbahi, en een late rode kaart aan de kant van Fortuna Sittard, speelde FC Twente de wedstrijd simpel uit. Het slotakkoord was voor Van Wolfswinkel, die een fijn aangesneden vrije trap van Carel Eiting tot goal promoveerde (0-3). FC Twente schrijft opnieuw drie punten bij en gaat met drie zeges op rij de interlandbreak in.

Scoreverloop
16' Ugalde 0-1
47' Regeer 0-2
88' Van Wolfswinkel 0-3

Geel: Guth, Siovas (Fortuna Sittard), Hilgers, Pröpper (FC Twente)
Rood: Belkheir (83' Fortuna Sittard)
Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted, Hilgers, Pröpper (84' Mesbahi), Regeer (84' Van Hoorenbeeck), Kjolo, Sadilek, Steijn (68' Van Wolfswinkel), D. Rots (76' Eiting), Ugalde (76' Taha), Vlap.

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur, Pinto, Siovas, Guth, Vita (87' Voet), Ozyakup (64' Loreintz), Duarte, Halilovic (87' Oratmangoen), Lazetic (46' Cordoba), Sierhuis (64' Belkheir), Noslin.

Foto's: Bas Everhard en BSR Agency/OrangePictures