Eerste selectie twenec

FC Twente speelde zaterdagavond gelijk tegen N.E.C. Na een 1-3 achterstand kwam FC Twente in De Grolsch Veste terug tot 3-3. Na afloop van het duel de reacties van aanvoerder Robin Pröpper en trainer Joseph Oosting.

BE28314
BE28337

FC Twente speelde zaterdagavond tot de rust een gecontroleerde wedstrijd, zag trainer Joseph Oosting. “We waren heer en meester, we waren dominant en speelden veel kansen bij elkaar. Uiteindelijk maken we vlak voor rust de 1-0 (Sem Steijn, red.) en die was dik verdiend. In de rust hebben we gezegd dat we hard moesten blijven werken voor wat we willen in de manier van voetballen. Vervolgens komen we na rust heel slecht uit de kleedkamer. Alsof we op de een of andere manier niet ‘aan’ stonden.”

Binnen twintig minuten in de tweede helft stond het 1-3 voor NEC. “Ik heb vandaag, waarin we van een 1-0 voorsprong naar een 1-3 achterstand gingen, gezien dat we stabieler moeten worden. Dat er iets fout gaat, is zoals het is, maar we moeten dan wel weer op naar de volgende goede actie. We zijn te lang blijven hangen in hetgeen dat niet goed ging. Daar moeten we lering uit trekken, daar gaan we mee aan de slag.”

Uiteindelijk lukte het FC Twente in de laatste minuten de stand gelijk te trekken, via Steijn en Manfred Ugalde. “We hebben aanvallend gewisseld en alles erop gezet wat we aanvallend konden. Dan haal je nog de 3-3 binnen en zie ik ook veerkracht in de ploeg. Alleen, we hebben ambitie en willen iets met elkaar, dan moeten we meer stabiliteit hebben in zo’n kwartier na rust.”

BE28369
BE28429
BE28455

Robin Pröpper: "Ontzettend knap hoe we het alsnog omdraaien"

Aanvoerder Robin Pröpper zag een wedstrijd met twee gezichten. “De tweede helft was zo’n contrast met de eerste helft. Voor rust waren we honderd procent de bovenliggende partij en speelden we een goede wedstrijd, met af en toe aardig spel. We drukten ze achteruit. In de tweede helft begonnen we slecht en scoort NEC drie keer (1-3, red.). Dan voel je het wegglippen en wordt het meer een vechtwedstrijd. Dan is het ontzettend knap hoe we het alsnog omdraaien en misschien hadden we nog wel de 4-3 kunnen maken.”

Voor FC Twente betekende het gelijkspel tegen NEC Nijmegen het vierde puntenverlies dit seizoen. “Dat is een terugkerend verhaal. We zitten er steeds dichtbij, maar dan moet je wedstrijden over de streep trekken. Met RKC Waalwijk, Heracles Almelo en nu NEC doen we dat niet en dat is zonde, want de mogelijkheden liggen er wel.”

Youtube Thumbnail 23 24 7 v2
Interview

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.