Eerste selectie twefey

Joseph Oosting is blij met de drie punten en de manier waarop FC Twente zondag de overwinning binnensleepte tegen Feyenoord (2-1). “Ik ben heel erg trots op de jongens.”

24545454

“Hier zit een blije trainer”, zegt Oosting na afloop op de persconferentie. “We hebben het goed gedaan, we hebben gewonnen van een goede ploeg. We wilden hier thuis bij ons eigen strijdplan blijven. Niet inzakken, maar druk zetten. Dat resulteerde in de 1-0. En die was verdiend, loon naar werken. De manier waarop we startten heeft misschien wel de doorslag gegeven dat we hebben gewonnen. In de tweede helft zie je dat we terug worden gedwongen. De 2-1 kan dan nog, maar ik ben vooral heel erg trots op mijn jongens, zoals we het hebben gedaan tegen een topploeg.”

Wedstrijd in een wedstrijd

Vooraf had Oosting het tactische aspect 'helemaal afgepeld' met zijn spelers. “Het moment van druk zetten startte bij Ugalde. Uiteindelijk wilden we ze naar een kant dwingen. We weten dat ze comfortabel aan de bal zijn. De driehoek met Zerrouki mocht absoluut niet plaatsvinden. Voor Steijn was dat een wedstrijd in een wedstrijd. De samenwerking met de spitsen moet dan goed zijn en ook met de middenvelders en verdedigers”, aldus Oosting. "Uiteindelijk is het ook een uitdaging om tegen een ploeg als Feyenoord iets te zoeken om ze pijn te doen. Ik ben blij dat het zo uitpakt.”

20231029 FCT Feyenoord 17710 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.