Eerste selectie twepsv

De interlandweek zit erop en FC Twente hervat dit weekend in De Grolsch Veste de competitie met de topper tegen PSV. In aanloop naar het treffen met de koploper is de beschikbaarheid van Michel Vlap en Mitchell van Bergen nog een vraagteken. De vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

In aanloop naar de wedstrijd tegen PSV keerden de internationals deze week terug op het trainingsveld bij FC Twente. Het duel met de koploper van de Eredivisie is een wedstrijd om naar uit te kijken. “Als je het hebt over twee teams die het goed doen, dan is PSV met Feyenoord toonaangevend”, geeft Joseph Oosting aan. “Voor ons is het morgen een mooie uitdaging om te kijken of we ons kunnen meten met de top van Nederland. Dat is iets wat we graag willen.”

PSV

Na twaalf duels is PSV dit seizoen nog zonder puntverlies in de Eredivisie. “PSV heeft een sterke selectie en een enorm goed team met veel wapens, ze staan niet voor niets bovenaan met het maximale aantal punten”, vervolgt Oosting. “Ik denk dat het morgen een mooie wedstrijd kan worden, omdat beide teams voor de aanval gaan en lef hebben om vooruit te voetballen. Als wij thuis spelen in onze ambiance zijn we voor elk team een lastige tegenstander. We willen onze lijn van de manier van voetballen doortrekken, zowel aanvallend als verdedigend. Het helpt dat wij vroeg in dit seizoen in Europa al topduels hebben moeten spelen, waardoor we weten wat er in zulke wedstrijden van ons gevraagd wordt. We moeten top zijn in al onze facetten en dan wil ik weleens zien hoe het morgen afloopt.”

De selectie

Michal Sadilek keert tegen PSV terug in de wedstrijdselectie. De middenvelder plaatste zich deze week met Tsjechië voor het EK en keert terug na zijn schorsing. Of Michel Vlap en Mitchell van Bergen inzetbaar zijn tegen PSV is afwachten. “Zij zijn nog een vraagteken, we moeten kijken hoe zich dat richting morgen ontwikkelt”, vertelt Oosting. Naci Ünüvar trainde na zijn blessure afgelopen weer met de groep. “We beslissen later vandaag of hij weer tot de selectie kan behoren”, aldus Oosting.

FC Twente – PSV, aanvang 18.45 uur, staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.