Scoren in de wijk Eerste selectie

De 14-jarige Mert werd geboren met een ernstige hartafwijking. Als Mert net 13 jaar oud is krijgt hij het verontrustende nieuws dat hij een zware hartoperatie moet ondergaan, maar nog voordat deze operatie kan plaatsvinden, wordt Mert getroffen door een hartstilstand. De wereld van Mert en zijn hechte familie stort in. Gelukkig krijgt Mert een tweede kans dankzij het snelle handelen van zijn vader, zus en de ambulancehulp.

eb231002 FcTwente Unuvar Mert055 v3
Video

Hoewel het hart van Mert het niet toestaat dat hij zelf actief voetbalt, droomt hij ervan om ooit een voetbaltrainer te worden. Het liefst bij zijn club FC Twente, waar zijn grote held Naci Ünüvar speelt.

Een hart verwarmende dag
Na een heftige periode besluit Mert zijn zus, Asli, een wens in te sturen bij FC Robinstijn en FC Twente om haar broertje zijn grootste wens uit te laten komen: een ontmoeting met Naci Ünüvar.

Wanneer Mert denkt een afspraak te hebben bij de fysiotherapeut, wordt hij verrast door niemand minder dan Naci Ünüvar. En dat niet alleen. De dag blijkt in het teken te staan van verrassingen. Samen met de Twentse speler en zijn broer mag Mert De Grolsch Veste vanuit een helikopter bekijken, Deelt hij een dans met de spelers van het eerste elftal in de kleedkamer en geeft samen met Joseph Oosting training aan het team.

Voetbal Geeft
Samen met de 18 eredivisieclubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

eb231002 FcTwente Unuvar Mert091
eb231002 FcTwente Unuvar Mert109
eb231002 FcTwente Unuvar Mert268
eb231002 FcTwente Unuvar Mert310
eb231002 FcTwente Unuvar Mert326

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.