wiltwe Eerste selectie

Ron Jans, Robin Pröpper en matchwinner Michal Sadilek keken zaterdagavond na de 0-1 overwinning op Willem II terug op de avond in Tilburg. Ze waren het er over eens dat, ondanks de minimale voorsprong, FC Twente nauwelijks in de problemen kwam.

Ron Jans

“Ik ben vooral tevreden dat we ons hebben gerevancheerd van de uitschakeling tegen AZ. Onze sterkste periode was vandaag het kwartier na rust. We hebben op dat moment laten zien goed positiespel te kunnen spelen en dat we kansen kunnen creëren. Maar één doelpunt in het eerst uur was te weinig. Dan krijg je het nog bijna moeilijk ook in de slotfase.”

“We zijn het laatste half uur niet in paniek geweest. We zagen dat de vermoeidheid begon toe te slaan door de twee duels kort op elkaar die we hebben gespeeld. Het is mooi dat we dan een sterke bank hebben.” Michel Vlap speelde tegen Willem II als defensieve middenvelder, een andere rol dan normaal. “Hij heeft natuurlijk de drang om altijd vooruit te gaan. Ik vond dat we met hem goed aan het voetballen kwamen. Dus een positief experiment.”

Robin Pröpper

“Ik vind dat we dit seizoen organisatorisch redelijk goed staan. Alleen de laatste twintig minuten waren niet goed van onze kant, maar ook in die periode gaven we weinig weg. Dat is een kwaliteit van ons. We hebben het aan onszelf te danken dat het nog spannend werd op het einde. We hebben een aantal kansen gemist, zeker de tweede helft begonnen we heel erg goed. Dat is wat we wilden laten zien na de domper tegen AZ.”

“Vandaag hebben we bij vlagen goed voetbal laten zien”, aldus de aanvoerder, die ziet dat de ploeg ruimte heeft om te groeien. “Als ik zie hoe wij elke week bezig zijn met elkaar, heb ik vertrouwen dat we deze lijn voort kunnen zetten. We hebben genoeg kwaliteit in onze ploeg om op de posities te staan waar we deze periode staan. Als we dan ook nog het voetbal verbeteren, kan het een mooi seizoen worden.”

20220122 Willem II FCT 18511
53103332 FC Twente 1 min
53103636 FC Twente min
53103800 FC Twente min
53103950 FC Twente min
53104200 FC Twente min
53104209 FC Twente 1 min

Michal Sadilek

“Heerlijk om drie punten te hebben. Normaal scoor ik gemiddeld één doelpunt per seizoen, dus het moest ook een keertje gebeuren. Dit soort doelpunten maak ik ook op de training, dus het werd tijd om het eens in de wedstrijd te doen. Ik kreeg de bal ook goed mee van Robin Pröpper”, reageert Sadilek, die vond dat zijn ploeg het duel eerder op slot had kunnen gooien. “Tot de zestigste minuut kregen wij vijf á zes kansen. Als we het dan afmaken is het gewoon klaar.”