Eerste selectie

Beste supporters,

Gisteravond stond in Rotterdam het eerste duel van het tweeluik met Sparta op het programma. De ploeg van trainer Ron Jans keerde dankzij een late treffer van Ramiz Zerrouki terug met een verdiende 1-1. Zondagmiddag spelen we in Grolsch Veste de finale van  de play-offs. Europees voetbal is het doel. Het behalen van Europees voetbal is voor de spelers en de staf  een verdiende beloning voor het afgelopen seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans heeft uitstekend gepresteerd en met name de resultaten ‘thuis’ zijn ongekend. We zijn er nog niet, maar zondag wil de ploeg het afmaken.

Afscheid Ron Jans en Ramiz Zerrouki
We willen zondag na de wedstrijd afscheid nemen van onder anderen trainer Ron Jans en Ramiz Zerrouki. Zij moeten het podium krijgen dat ze verdienen. Ik doe mede namens de staf en de spelersgroep de oproep om na afloop bij een goed resultaat op de plek te blijven zitten en niet het veld op te gaan. Op deze manier kan iedereen genieten van hopelijk een mooi slot.
Bovendien kunnen we het ons niet permitteren dat in aanloop naar de Nations League wedstrijden de grasmat schade oploopt. Dat zou een enorme kostenpost zijn voor FC Twente. Geld dat we komend seizoen liever in de selectie willen steken.

Rood is De Veste
Afgelopen week kleurden de tribunes in De Grolsch Veste en de uitvakken in Heerenveen en Rotterdam prachtig rood. Een mooi initiatief van onze supporters dat breed werd opgepakt. Onze supporters kennende kleurt het stadion komende zondag weer zo rood.

Toegang tot het stadion
Afgelopen wedstrijd waren er tot kort voor de wedstrijd nog wachtrijen voor de tourniquets. Om de aftrap van de wedstrijd niet te missen, is het advies om zondag tijdig naar het stadion te komen. Ook vragen we supporters om het e-ticket uitgeprint mee te nemen. Dit zorgt voor een snellere doorstroom.
Supporters die op de tweede ring zitten, kunnen overigens bij elk trappenhuis naar de omloop.

UEFA Nations League
In verband met voorbereidingen op de twee wedstrijden voor de Nations League Finals kan een aantal seizoenkaarthouders zondag tegen Sparta Rotterdam niet op zijn of haar eigen plek terecht. In vak 314 is ruimte gecreëerd voor een grotere perstribune, in gedeeltes van de vakken 110, 118 en 119 is ruimte gemaakt voor een camera platform. De supporters die het betreft hebben een alternatief.
Rondom De Grolsch Veste zijn er, ook door de korte aanlooptijd al Nations League-uitingen aangebracht. Binnen kleurt De Veste natuurlijk rood. Zondag is het stadion namelijk gewoon van FC Twente.

Supportersvereniging SV Red Monkeys

Afgelopen zondag hebben we met de supportersvereniging Red Monkeys een convenant getekend, nadat zij afgelopen jaar al aspirant-lid waren. Daarmee is de vereniging voor supporters uit Gramsbergen, Hardenberg en omstreken de 31e supportersvereniging van FC Twente.

FC Twente/Heracles Academie
Meerdere teams van de Academie namen afgelopen week deel aan verschillende internationale toernooien. Onder 18 kwam in actie op het bekende Terborg-toernooi en eindigde als derde. Irakli Yegoian werd uitgeroepen tot speler van het toernooi.
Daarnaast speelde Onder 15 op het internationale Marveld Tournament in Groenlo, Onder 14 nam deel aan een toernooi op de velden van RKSV Vogido en Onder 12 speelde in Best. Het waren mooie leerzame toernooien voor de teams.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.