Eerste selectie

Youri Regeer maakt komend zomer de overstap van Ajax naar FC Twente. De 19-jarige middenvelder/verdediger heeft een contract getekend tot medio 2027.

“Ik ben ontzettend blij en trots met deze mooie stap in mijn carrière”, vertelt Youri Regeer. “Ik hoop mij verder te ontwikkelen binnen deze prachtige club. Ik kan niet wachten om te beginnen aan het nieuwe seizoen en veel stappen te maken op persoonlijk vlak en samen met het team. Tot snel in de Grolsch Veste!”

“We zijn blij dat we Youri voor lange tijd aan FC Twente hebben kunnen binden”, vertelt Jan Streuer. “Youri is een groot talent en een vrij complete en multifunctionele speler.” Regeer maakte in 2020 als zestienjarige speler zijn debuut voor Jong Ajax in de Eerste Divisie. “Youri speelt al enkele jaren op een goed niveau en is eraan toe om een nieuwe stap te maken”, vervolgt Streuer. “Die kan hij bij FC Twente zetten, we hebben veel vertrouwen in hem.”

Carrière Youri Regeer
Youri Regeer (Haarlem, 18 augustus 2003) speelde in de jeugd van SV Zandvoort en Rijnsburgse Boys voordat hij in 2015 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Twee jaar later stapte Regeer over naar de jeugd van Ajax. De jeugdinternational doorliep diverse vertegenwoordigende elftallen van Oranje. Regeer speelde tot dusver zes wedstrijden in de Eredivisie en kwam 91 keer met Jong Ajax in actie in de Eerste Divisie. Daarin scoorde hij zes keer.

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.