Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Zaterdagmiddag staat in Haaksbergen de eerste oefenwedstrijd van deze zomer op het programma. Om 14.00 uur trapt de selectie af tegen SV Bon Boys. De ploeg van trainer Ron Jans is nu een week in training en zag begin deze week nieuweling Sem Steijn en Vaclav Cerny aansluiten. Ramiz Zerrouki en Michal Sadilek keerden donderdag terug in Hengelo.
Volgende week zondag (3 juli) oefent FC Twente in Goor tegen FC Nordsjaelland, waarna de selectie een dag later voor een week op trainingskamp gaat in het Duitse Kamen. Die week zou op zaterdag 9 juli worden afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf, maar deze gaat op last van de lokale autoriteiten in Duitsland niet door. We gaan kijken naar een alternatief. Op zaterdag 16 juli (15.30 uur) speelt de selectie in het Duitse Lohne tegen Werder Bremen. Informatie voor de FC Twente-supporters volgt binnenkort.

Vrijdag 22 juli tegen FC Schalke 04
Met de oefenwedstrijd tegen FC Schalke 04 hebben we deze zomer een mooie seizoensopening in De Grolsch Veste. De supporters van FC Twente en FC Schalke 04 hebben al jaren een vriendschapsband en het  blijft speciaal om tegen elkaar te spelen. We gaan er een mooie voetbalavond van maken. De wedstrijd tegen de Königsblauen wordt op 22 juli in De Grolsch Veste gespeeld en begint om 20.00 uur. Deze oefenwedstrijd geldt voor seizoenkaarthouders en sponsoren als ‘compensatie-wedstrijd’ voor de gemiste competitiewedstrijd tegen Feyenoord op 28 november. Het duel met Schalke 04 is een van de twee ‘compensatie-wedstrijden’. Seizoenkaarthouders van FC Twente hebben tegen Schalke 04 gratis toegang en kunnen binnenkort online een toegangskaart bestellen.

Schikkingsvoorstel
Deze week hebben we van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel gekregen naar aanleiding van de veldbetreding van de supporters na afloop van de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Het voorstel is een voorwaardelijke geldboete van €5.000,-. We zijn hierover zeer teleurgesteld. Na de wedstrijd tegen FC Groningen waren er geen wanordelijkheden en was het behalen van Europees voetbal een feest voor de supporters en de spelers. We hebben inmiddels in een reactie richting de KNVB aangegeven niet akkoord te gaan met het voorstel.

Loting UEFA Women’s Champions League
Zojuist is de loting verricht voor de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League. FC Twente Vrouwen speelt medio augustus een minitoernooi met Benfica, Hajvalia uit Kosovo en Agarista CSF uit Moldavië. De eerste wedstrijd (halve finale) wordt gespeeld op donderdag 18 augustus tegen Agarista. Benfica treft dan Hajvalia. Op zondag 21 augustus spelen de winnaars van beide duels in de finale tegen elkaar. De winnaar gaat naar de 2e ronde van de UEFA Women’s Champions League. Het minitoernooi wordt gehouden bij een van de vier clubs.
De selectie van FC Twente Vrouwen begint maandag, zonder haar internationals, aan het eerste deel van de voorbereiding op het seizoen. Onder leiding van de nieuwe trainer Joran Pot stappen de speelsters ’s middags het veld op van Sportcampus Diekman.

Interlandweek in De Grolsch Veste
Komende week verwelkomen we de OranjeLeeuwinnen in De Grolsch Veste. Het Nederlands team, met vijf FC Twente-speelsters in de selectie, bereidt zich voor op het EK dat komende maand in Engeland wordt gehouden. Nadat eerst dinsdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland in Enschede wordt gespeeld, treft Oranje Vrouwen zaterdag 2 juli Finland. Het duel tegen Wit-Rusland is niet toegankelijk voor publiek. Het duel tegen Finland is de uitzwaaiwedstrijd richting het Europees Kampioenschap. De kaartverkoop voor de wedstrijd tegen Finland loopt via de website van de KNVB.

FC Twente/Heracles Academie
Dominique Scholten heeft deze week zijn contract bij de FC Twente/Heracles Academie verlengd tot 2026. Scholten gaat  voor het derde seizoen leiding geven aan de gezamenlijke jeugdopleiding. Afgelopen seizoenen zijn grote stappen gezet binnen de Academie en we zien een heel goede ontwikkeling. De komende jaren wil de Academie op de ingeslagen weg doorgroeien en daarbij is continuïteit belangrijk.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur